
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Vaihtele tämän suolaisen gluteenittoman ja vehnättömän piirakan täytteitä eri kerroilla.
Jos haluat tehdä piirakkaa koko pellillisen, tuplaa ainesten määrät.
Ainesosat
Pohja: | |
250 g | maidotonta margariinia |
2,5 dl | karkeaa gluteenitonta jauhoseosta |
2 dl | hienoa gluteenitonta jauhoseosta |
1 dl | teffjauhoa |
0,75 tl | suolaa |
1,25 dl | vettä |
Täyte: | |
400 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
200 g | pakasteparsakaalia |
1 dl | kivettömiä mustia oliiveja |
2 | kananmunaa |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä) |
Valmistusohje
1. Valmista pohjataikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää neste ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
3. Laita taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija n. 27 cm).
4. Valmistele täytteet. Ruskista broilerisuikaleet paistinpannussa.
5. Kun broileri on kypsää, lisää joukkoon parsakaalin palat. Jos ne ovat jäisiä, anna niiden sulaa pannussa, kunnes liika neste on haihtunut. Kaada täyte taikinan päälle.
6. Ripottele pintaan oliivit.
7. Vatkaa kananmunat ja neste sekaisin ja kaada täytteen päälle. (Voit halutessasi lisätä myös mieluisia yrttejä, muita mausteita tai vaikka vähän maidotonta juustoa.)
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. puoli tuntia.