Broileri-parsakaalipiirakka resepti

Broileri-parsakaalipiirakka
Liha- ja kanaruuat
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Broileri, parsakaali ja oliivi muodostavat hyvän makukolmikon tähän suolaiseen piirakkaan. Pohjataikinaan voit laittaa teffjauhon sijaan myös jotakin toista jauhoa, esimerkiksi täysjyväriisijauhoa tai gluteenitonta kaurajauhoa. Tarjoile piirakka osana brunssipöytää, lounaaksi salaatin kanssa tai iltapalaksi.

Ainesosat

Pohja:  
1,25 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,5 dl teffjauhoa
0,5 tl suolaa
125 g maidotonta margariinia
0,5 dl vettä
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Täyte:  
400 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 tl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
200 g pakasteparsakaalia
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
2 kananmunaa
2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, kana, parsakaali, oliivi (hedelmä), kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Mittaa pohjataikinan kuivat aineet kulhoon. Sekoita.

2. Hiero joukkoon rasva, kunnes seos on murumaista. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taikina on löysää.

3. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Valmistele täytteet. Ruskista broilerisuikaleet paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla.

5. Kun broileri on kypsää, lisää joukkoon parsakaali. Jos käytät tuoretta parsakaalia, huuhtele ja pilko parsakaali ennen pannulle lisäämistä. Kaada broilerit ja parsakaalit piirakkapohjalle.

6. Puolita oliivit ja asettele piirakan päälle.

7. Vatkaa kananmunat ja neste sekaisin. Kaada täytteen päälle.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.