Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Broileri, parsakaali ja oliivi muodostavat hyvän makukolmikon tähän suolaiseen piirakkaan. Pohjataikinaan voit laittaa teffjauhon sijaan myös jotakin toista jauhoa, esimerkiksi täysjyväriisijauhoa tai gluteenitonta kaurajauhoa. Tarjoile piirakka osana brunssipöytää, lounaaksi salaatin kanssa tai iltapalaksi.
Ainesosat
Pohja: | |
1,25 dl | gluteenitonta karkeaa jauhoseosta |
1 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
0,5 dl | teffjauhoa |
0,5 tl | suolaa |
125 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
400 g | maustamattomia broilerisuikaleita |
1 tl | rypsiöljyä |
0,5 tl | suolaa |
200 g | pakasteparsakaalia |
1 dl | kivettömiä mustia oliiveja |
2 | kananmunaa |
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
Valmistusohje
1. Mittaa pohjataikinan kuivat aineet kulhoon. Sekoita.
2. Hiero joukkoon rasva, kunnes seos on murumaista. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Taikina on löysää.
3. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Valmistele täytteet. Ruskista broilerisuikaleet paistinpannulla öljyssä. Mausta suolalla.
5. Kun broileri on kypsää, lisää joukkoon parsakaali. Jos käytät tuoretta parsakaalia, huuhtele ja pilko parsakaali ennen pannulle lisäämistä. Kaada broilerit ja parsakaalit piirakkapohjalle.
6. Puolita oliivit ja asettele piirakan päälle.
7. Vatkaa kananmunat ja neste sekaisin. Kaada täytteen päälle.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.