Carob-kahvitäytekeksit resepti

Carob-kahvitäytekeksit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Carob-jauhe valmistetaan johanneksenleipäpuusta. Sitä voidaan käyttää kaakaojauheen tilalla. Näissä täytekekseissä carob maustaa sekä keksitaikinaa että väliin tulevaa kahvitäytettä. Voit koristella keksit siivilöimällä niille carob-jauhetta tai tomusokeria.

Ainesosat

2 dl hienoa riisijauhoa
2 dl perunajauhoa
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 rkl carob-jauhetta
125 g maidotonta margariinia
1,5 dl tomusokeria
1 dl maidotonta perunasosetta
Täyte:  
50 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
1 rkl carob-jauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
Linkitetyt ruoka-aineet: carob, ruokosokeri, peruna (juures), kahvipapu, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sekoita kulhossa jauhot, psyllium, leivinjauhe ja carob-jauhe.

2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa. Lisää perunasose vaahdon joukkoon. Lisää kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.

3. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.

4. Kaulitse taikina hyvin jauhotetulla pöydällä levyksi. Paina muotilla keksejä. Voit käyttää muottina esimerkiksi juomalasia.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 6 minuuttia. Jäähdytä.

6. Sekoita täytteen ainekset huolellisesti sähkövatkaimella.

7. Levitä puolelle kekseistä täytettä. Paina päälle täytteetön keksi.