Dippikasvikset resepti

Dippikasvikset
Kasvisruuat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pilkottuja kasviksia on hauska dippailla vaikka illanvietossa. Vaihtele kasviksia ruokavaliosi mukaan. Jos raa'at kasvikset aiheuttavat oireita, kokeile paahtaa niitä uunissa ja dippaile sitten haarukan nokassa.

Ainesosat

Ruohosipulidippi:  
2 dl kookoskermaa
2 rkl etikkaa (esim. valkoviinietikkaa)
1 rkl limemehua
1 tl valkosipulijauhetta
0,25 tl suolaa
0,5 nippua ruohosipulia
Kasvikset:  
2 porkkanaa
0,5 kukkakaali
0,5 kurkku
1 paprika
Linkitetyt ruoka-aineet: etikka, limetti, valkosipuli, ruokasuola, ruohosipuli, porkkana, kukkakaali, kurkku, paprika (vihannes), kookos, vesi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Valmista dippi.  Yhdistä kulhossa kaikki ainekset paitsi ruohosipuli. Sekoita ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi.

2. Huuhtele ja hienonna ruohosipuli. Lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita.

3. Anna tekeytyä jääkaapissa sen aikaa, kun pilkot kasvikset.

4. Huuhtele kasvikset. Kuori porkkana. Leikkaa porkkana, kurkku ja paprika tikuiksi. Irrota kukkakaalista kukintoja ja halkaise varoen kannan kohdalta. Jos kukkakaalin lehdet ovat hyväkuntoiset, niitä voi myös dippailla.

Reseptiin liittyviä tuotteita