
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tämä leipäresepti on saanut innoituksensa tamperelaisesta rievästä. Perinteinen rievä on helposti valmistettava, viipaloitava leipä ohra- ja vehnäjauhoista. Tämä gluteeniton versio on myös hyvin helppo leipoa. Tarjoa leipää tuoreena rasvanokareen kera.
Ohjeella valmistuu kaksi leipää.
Ainesosat
5 dl | vettä |
50 g | tuorehiivaa |
1-1,5 tl | suolaa |
n. 7 dl | gluteenitonta durrajauhoseosta |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, hiiva, ruokasuola, durra, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, psylliumsiemen
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon.
2. Mittaa taikinaan suola. Lisää jauhoja desilitra kerrallaan. Sekoita lisäysten välissä hetki sähkövatkaimen taikinakoukuilla. Valmis taikina on kiinteää ja helppoa käsitellä kevyesti jauhotetuin käsin.
3. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä leiviksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
4. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
5. Pistele leivät haarukalla. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.