Feta-yrttimuffinit resepti

Feta-yrttimuffinit
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaihtele muffineihin laittamiasi yrttejä ruokavaliosi mukaan. Feta-juuston voit korvata kasviperäisellä juustovalmisteella.

Ainesosat

1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 dl ruokavalioon sopivia yrttejä esim. basilika
1 dl laktoositonta ruokakermaa
3 kananmunaa
0,75 dl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
3 dl gluteenitonta rouheista jauhoseosta
0,5 dl pellavansiemenrouhetta
0,5 tl mustapippuria
2 tl leivinjauhetta
1 dl laktoosittomia fetakuutioita
Linkitetyt ruoka-aineet: tomaatti, basilika, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, rosmariini, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, pellavansiemen, mustapippuri, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit.

2. Sekoita kerma, muna ja öljy.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaseokseen hyvin sekoittaen. Lisää fetakuutiot.

4. Jaa taikina muffinivuokiin tai annostele voideltuun muffinipeltiin.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.