Glögisämpylät resepti

Glögisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Näihin gluteenittomiin sämpylöihin saat makua käyttämällä omaan ruokavalioosi sopivaa glögijuomaa taikinan nesteenä. Voit käyttää taikinassa muitakin jouluisia mausteita.

Ainesosat

5 dl glögijuomaa (tarkista ainesosat)
2 tl psylliumia
1,5 dl tattarihiutaleita
2 pussia kuivahiivaa
3 tl siirappia
ripaus neilikkaa
1,5 tl suolaa
1 dl täysjyväriisijauhoa
1 dl karkeaa riisijauhoa
2 dl hienoa riisijauhoa
2 dl tattarijauhoja
100 g maidotonta margariinia
Pinnalle: seesaminsiemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: mustaherukka, siirappi, neilikka, ruokasuola, seesami, psylliumsiemen, tattari, hiiva, E491, riisijauho, riisi (vilja), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Mittaa kulhoon glögi, psyllium ja hiutaleet. Turvota 10 minuuttia.

2. Lisää kulhoon hiiva, siirappi, mausteet, puolet jauhoista ja sulatettu rasva. Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla hyvin muutama minuutti.

3. Lisää loput jauhot. Vatkaa vielä hyvin.

4. Taikina saa olla löysähköä, muttei niin pehmeää, että se leviäisi leivinpaperille. Nosta ruokalusikalla taikinaa sämpylöiksi leivinpaperille. Painele seesaminsiemenet pinnalle. Kohota 10-15 minuuttia.

5. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.