Greippi-kuskuslisäke resepti

Greippi-kuskuslisäke
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kylmänä lisäke sopii salaatin pohjaksi. Lämpimänä voit tarjoilla sitä esimerkiksi kana- tai kalaruuan kanssa. Jos lisäkettä jää, voit tehdä siitä suolaisia lettuja. Katso erillinen ohje: https://www.erimenu.fi/resepti/kuskusletut

Tarkista, että valitset sinulle sopivasta viljasta valmistetun kuskustuotteen. Kuskus on perinteisesti vehnästä, mutta muitakin vaihtoehtoja on saatavilla. Tässä on käytetty maissikuskusia.

Ainesosat

2 dl gluteenitonta maissikuskusia
2 dl kiehuvaa vettä
2 tl öljyä
0,5 verigreippi
25 g pakastepinaattia
ripaus cayennepippuria
0,5 tl suolaa
  tuoretta persiljaa
  tuoretta ruohosipulia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, greippi, pinaatti, cayennepippuri, ruokasuola, persilja, ruohosipuli, maissijauho, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kulhoon kuskus ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna vetäytyä 5 min.

2. Lisää öljy, pieneksi leikatut greipinpalat, pinaatti ja mausteet. Sekoita.

3. Lisää mausteita oman makusi mukaan.

4. Laita tarjoiluastiaan ja ruuan pinnalle persilja- ja ruohosipulisilppua ja greipin palasia.