Kuskusletut resepti

Kuskusletut
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ohjeessa on käytetty pohjana valmista greippi-kuskuslisäkettä (https://www.erimenu.fi/resepti/greippi-kuskuslisake). Samaan tapaan voit "jatkaa" ruualta yli jäänyttä  perunasosetta ja valmistaa siitä vaikka lettuja paistinpannulla tai rieskoja uunissa. Ohjeesta tulee n. 14  lettua, halkaisijaltaan n. 10 cm.

Ainesosat

Greippi-kuskuslisäke:  
2 dl gluteenitonta maissikuskusia
2 dl kiehuvaa vettä
2 tl öljyä
0,5 verigreippi
25 g pakastepinaattia
ripaus cayennepippuria
0,5 tl suolaa
  tuoretta persiljaa
  tuoretta ruohosipulia
Lettutaikina:  
2 kananmunaa
3 dl vettä
3 dl greippi-kuskuslisäkettä (ohje yllä)
1 tl yrttiseosta
ripaus suolaa
2 rkl öljyä
2 dl täysjyväriisijauhoja
Paistamiseen:  
  maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, greippi, pinaatti, cayennepippuri, ruokasuola, persilja, ruohosipuli, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissijauho, riisijauho, rypsiöljy, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, valkosipuli, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
14
kpl

1. Valmista kuskuslisäke. Mittaa kulhoon kuskus ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna vetäytyä 5 min.

2. Lisää öljy, pieneksi leikatut greipinpalat, pinaatti ja mausteet. Sekoita.

3. Valmista lettutaikina. Riko vispilällä munien rakenne kulhossa.

4. Lisää kaikki muut ainekset, paitsi jauhot. Sekoita tasaiseksi.

5. Lisää jauhot pikkuhiljaa, samalla vispaten. Anna taikinan turvota kylmässä 30 minuuttia.

6. Sekoita tasaiseksi ja paista paistinpannulla tai lettupannulla rasvassa. Sekoita taikinaa aina ennen lisäystä pannulle.