Hampurilaissämpylä jauhoseoksesta resepti

Hampurilaissämpylä jauhoseoksesta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytä hampurilaissämpylät mieluisilla täytteillä. Kokeile esimerkiksi jauheliha- tai kasvispihviä, tomaattia, suolakurkkua, salaattia tai sipulirenkaita. Itse tehty majoneesi kruunaa kokonaisuuden. Löydät esimerkiksi soijamajoneesin ohjeen Erimenusta.

Ainesosat

2 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
2 tl kuivahiivaa
2 tl sokeria
0,75 tl suolaa
n. 3 dl gluteenitonta Pizza & Street Food -jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, ruokasuola, vesi, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, hiiva, E491, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, durra, peruna (juures), psylliumsiemen, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola.

2. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan sähkövatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen. Lisää lopuksi pehmeä rasva.

3. Anna taikinan tekeytyä 5 minuuttia. Valmista taikinaa on helppo käsitellä. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää taikinaan hieman jauhoja.

4. Jaa taikina viiteen osaan. Pyörittele jokaisesta osasta sämpylä. Paina littanaksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Voit laittaa uuniin paiston ajaksi astian, jossa on vettä. Vesihöyry tekee sämpylöistä pehmeämpiä.