
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täytä hampurilaissämpylät mieluisilla täytteillä. Kokeile esimerkiksi jauheliha- tai kasvispihviä, tomaattia, suolakurkkua, salaattia tai sipulirenkaita. Itse tehty majoneesi kruunaa kokonaisuuden. Löydät esimerkiksi soijamajoneesin ohjeen Erimenusta.
Ainesosat
2 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
2 tl | kuivahiivaa |
2 tl | sokeria |
0,75 tl | suolaa |
n. 3 dl | gluteenitonta Pizza & Street Food -jauhoseosta |
50 g | maidotonta margariinia |
Valmistusohje
1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, sokeri ja suola.
2. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan sähkövatkaimen taikinakoukuilla sekoittaen. Lisää lopuksi pehmeä rasva.
3. Anna taikinan tekeytyä 5 minuuttia. Valmista taikinaa on helppo käsitellä. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää taikinaan hieman jauhoja.
4. Jaa taikina viiteen osaan. Pyörittele jokaisesta osasta sämpylä. Paina littanaksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.
5. Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Voit laittaa uuniin paiston ajaksi astian, jossa on vettä. Vesihöyry tekee sämpylöistä pehmeämpiä.