Hummus-teffleipä resepti

Hummus-teffleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmis hummus tuo leipätaikinaan paljon makua. Hummuksen pääraaka-aine ovat kikherneet. Tässä reseptissä hummukseen yhdistetään teffiä ja kauraa, mutta voit kokeilla myös muita ruokavalioon sopivia jauhoja ja hiutaleita. Leikkaa leipä vasta jäähtyneenä.

Ainesosat

4 dl teffjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl psylliumia
2 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
4 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
275 g hummusta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, teff, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vesi, rapsiöljy, E340, E418, E101, kikherne, seesami, E330, valkosipuli, E202, kookosöljy, rypsiöljy, sheaöljy, auringonkukkaöljy, E322/auringonkukkalesitiini, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää joukkoon neste ja hummus. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele leipävuoka (koko noin 22 x 12 cm). Lusikoi taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna jäähtyä ennen viipalointia.