
Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Valmis hummus tuo leipätaikinaan paljon makua. Hummuksen pääraaka-aine ovat kikherneet. Tässä reseptissä hummukseen yhdistetään teffiä ja kauraa, mutta voit kokeilla myös muita ruokavalioon sopivia jauhoja ja hiutaleita. Leikkaa leipä vasta jäähtyneenä.
Ainesosat
4 dl | teffjauhoja |
1 dl | perunajauhoja |
2 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 tl | psylliumia |
2 tl | ruokasoodaa |
0,5 tl | suolaa |
4 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
275 g | hummusta |
Voiteluun: | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokasuola, teff, perunatärkkelys(jauho), gluteeniton kaura, psylliumsiemen, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vesi, rapsiöljy, E340, E418, E101, kikherne, seesami, E330, valkosipuli, E202, kookosöljy, rypsiöljy, sheaöljy, auringonkukkaöljy, E322/auringonkukkalesitiini, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl
1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää joukkoon neste ja hummus. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele leipävuoka (koko noin 22 x 12 cm). Lusikoi taikina vuokaan.
4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Kumoa leipä vuoasta ja anna jäähtyä ennen viipalointia.