Itävaltalainen vadelmahillopiirakka resepti

Itävaltalainen vadelmahillopiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Tämä piirakka on moneen ruokavalioon sopiva muunnos itävaltalaisesta Linzin tortusta (Linzer Torte). Perinteiseen torttuun tulee mantelijauhetta, joka on tässä piirakassa korvattu kookosjauholla. Voit leipoa piirakan jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin maut saavat tiivistyä jääkaapissa. Tarjoa halutessasi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen kanssa.

Ainesosat

Taikina:  
1 rkl (maustettua) pellavarouhetta
3 rkl kiehuvaa vettä
3 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 dl tattarijauhoja
2 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
2 dl fariinisokeria
150 g maidotonta margariinia
n. 1,25 dl vettä
Täyte:  
250 g paistonkestävää vadelmahilloa
50 g vadelmia (tuore tai pakaste)
0,5 rkl maidotonta "kermaa" (esim. riisistä)
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, kardemumma, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, vadelma, pellavansiemen, granaattiomena, maltodekstriini, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, E412, E464, E401, E440, E101, tattari, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, kookos, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Nosta pyöreä piirakkavuoka pakastimeen.

2. Valmista taikina. Sekoita lasissa pellavarouhe ja vesi. Anna seistä sen aikaa, kun valmistelet muut ainekset.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, mausteet ja sokeri erillisessä kulhossa.

4. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon. Lisää pellava-vesiseos. Lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on kiinteää.

5. Ota taikinasta yksi kolmasosa erilleen. Kääri se tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin.

6. Ota piirakkavuoka pakastimesta. Painele jäljelle jäänyt taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

7. Sekoita hillo ja vadelmat. Levitä piirakkapohjalle.

8. Ota sivuun jätetty taikina jääkaapista. Kaulitse suorakaiteeksi leivinpaperin päälle. Jaa veitsellä suikaleiksi.

9. Nostele suikaleet piirakan pinnalle. Käytä lastaa apunasi. Ei haittaa, vaikka suikaleet nostettaessa katkeaisivat, sillä voit painella niitä piirakan päällä varoen yhteen.

10. Voitele piirakan reunat ja päälle levitetyt suikaleet "kermalla".

11. Paista 175-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.