Jauheliha-riisipasteijat resepti

Jauheliha-riisipasteijat
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Perusohje pasteijoihin. Voit lisätä tai vaihtaa täyteaineita ruokavalion ja maun mukaan. Samoin voit halutessasi lisätä mausteita.

Ainesosat

Taikina:  
1,5 dl tattarijauhoja
0,5 dl riisijauhoja
0,5 tl suolaa
2,5 dl kiehuvaa vettä
Täyte  
0,5 dl vielä keittämätöntä riisiä
100 g jauhelihaa
0,5 tl mustapippuria
0,75 tl suolaa
  (halutessasi ruokavalioon sopivia kasviksia tai mausteita)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, riisi (vilja), nauta/härkä, tattari, riisijauho, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista taikina. Sekoita jauhot ja suola. Lisää kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä jää vaivaamaan taikinaa.

2. Anna taikinan levätä mielellään yön yli jääkaapissa, jotta siitä tulee helposti käsiteltävää.

3. Valmista täyte. Keitä riisi kypsäksi ja ruskista jauheliha. Sekoita täyte ja mausta. (Voit halutessasi lisätä täytteeseen ruokavalioosi sopivia kasviksia tai muita mausteita.)

4. Kauli taikinasta jauhojen avulla ohut levy ja leikkaa pyöreitä palasia. Lisää täyte ja painele reuna kiinni haarukalla.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.