
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen suolainen piirakka saa makua kinkkusuikaleista ja maidottomasta juustovalmisteesta. Porkkanaraaste raikastaa täytettä. Täyte hyydytetään kananmunan sijaan perunahiutaleista ja kasvijuomasta tehdyllä seoksella. Tarjoile piirakkaa esimerkiksi vihersalaatin kanssa.
Ainesosat
Pohja: | |
2 dl | gluteenitonta rouheista jauhoseosta |
1 rkl | perunahiutaleita |
1 dl | maidotonta "juustoraastetta" |
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | kylmää vettä |
Vuokaan: | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
150 g | kinkkusuikaleita |
2 dl | maidotonta "juustoraastetta" |
1 | porkkana |
0,25 tl | mustapippuria |
0,5 tl | basilikaa |
4 dl | kasvijuomaa (esim. riisistä) |
6 rkl | perunahiutaleita |
Koristelu: | tuoretta basilikaa |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan jauhoseos, perunahiutaleet ja "juusto" keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoilla.
3. Levitä pohjalle kinkkusuikaleet ja "juustoraaste". Pese ja kuori porkkana karkeaksi raasteeksi, ja levitä piirakalle. Ripottele päälle mustapippuri ja basilika.
4. Sekoita kasvijuoma ja perunahiutaleet. Anna tasaantua 1 minuuttia. Kumoa tasaisesti piirakalle.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.