Juusto-kinkkupiirakka resepti

Juusto-kinkkupiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Suolainen piirakka, jonka täytteitä voit vaihdella. Käytä ruokavalioon sopivia maidosta tehtyä tai maidottomia kermavalmistetta ja juustovalmistetta.

Tarkista, ettei kuivatussa sipulijauheessa ole vehnää. Kuivattuun isokokoisempaan sipulirouheeseen sitä on lisätty.

Ainesosat

Pohja:  
100 g maidotonta margariinia
2 dl gluteenitonta rouheista jauhoseosta
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
1 rkl perunahiutaleita
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:  
200 g kinkkusuikaleita
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
1 dl maidotonta ruoka"kermaa (esim. riisistä)
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl kuivattua sipulijauhetta
0,25 tl mustapippuria
0,5 tl basilikaa
0,5 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sika, sipuli, basilika, ruokasuola, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, perunatärkkelys(jauho), härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200, maissitärkkelys, peruna (juures), E450, E300, E330, E331, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita pehmeä rasva, kaikki kuivat aineet ja "juusto"raaste hyvin esimerkiksi yleiskoneella.

2. Lisää joukkoon kylmä vesi ja vaivaa tasaiseksi.

3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja reunoilla.

4. Levitä pohjalle kinkkusuikaleet ja "juusto"raaste.

5. Sekoita ruoka"kerma", tärkkelys ja mausteet yhteen. Kaada seos täytteiden päälle.

6. Paista 175-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes neste on hyytynyt ja piirakan pinta on kauniin ruskea.

7. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen leikkaamista.