Juusto-kinkkupiirakka resepti

Juusto-kinkkupiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen suolainen piirakka saa makua kinkkusuikaleista ja maidottomasta juustovalmisteesta. Porkkanaraaste raikastaa täytettä. Täyte hyydytetään kananmunan sijaan perunahiutaleista ja kasvijuomasta tehdyllä seoksella. Tarjoile piirakkaa esimerkiksi vihersalaatin kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl gluteenitonta rouheista jauhoseosta
1 rkl perunahiutaleita
1 dl maidotonta "juustoraastetta"
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl kylmää vettä
Vuokaan: maidotonta margariinia
Täyte:  
150 g kinkkusuikaleita
2 dl maidotonta "juustoraastetta"
1 porkkana
0,25 tl mustapippuria
0,5 tl basilikaa
4 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
6 rkl perunahiutaleita
Koristelu: tuoretta basilikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sika, porkkana, basilika, riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, peruna (juures), E471, E450, E300, E330, E331, kookosöljy, perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, E415, hiiva, ruokasuola, etikka, E202, rypsiöljy, palmuöljy, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E341, merisuola, E418, E340, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan jauhoseos, perunahiutaleet ja "juusto" keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää joukkoon kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.

2. Voitele piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoilla.

3. Levitä pohjalle kinkkusuikaleet ja "juustoraaste". Pese ja kuori porkkana karkeaksi raasteeksi, ja levitä piirakalle. Ripottele päälle mustapippuri ja basilika.

4. Sekoita kasvijuoma ja perunahiutaleet. Anna tasaantua 1 minuuttia. Kumoa tasaisesti piirakalle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.

6. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele halutessasi jäähtynyt piirakka tuoreilla basilikanlehdillä.