Kahvi-hyytelökakku resepti

Kahvi-hyytelökakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Voit valmistaa kakun jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja koristella juuri ennen tarjoilua. Kakku mehevöityy jääkaapissa ja maut tasoittuvat. Voit kostuttaa kakkupohjat halutessasi myös liköörillä.

Ainesosat

Pohja:  
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 kananmunaa
1 dl hienoa riisijauhoa
0,5 dl riisitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
Täyte:  
4 liivatelehteä
2,5 dl laktoositonta kahvijuomaa
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl laktoositonta vispikermaa
Koristelu:  
2 rkl tummaa kaakaota
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, riisitärkkelys, kahvipapu, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), keinotekoinen aromi, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, liivate-gelatiini (sika), kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista pohja. Vatkaa sokerit ja munat sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita varovasti vaahdon joukkoon.

3. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille.

4. Paista 225-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Kumoa valmis pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään.

5. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

6. Kaada erilliseen kulhoon melkein koko määrä kahvijuomaa, mutta jätä n. 0,5 dl sivuun liivateliemen valmistusta varten. Lisää joukkoon sokerit.

7. Lämmitä sivuun laitettu kahvijuoma mikroaaltouunissa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota lämmitettyyn juomaan. Valuta liivateseos kulhoon kahvijuoma-sokeriseokseen koko ajan sekoittaen. Anna hyytyä 1-2 tuntia.

8. Vatkaa kerma sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon hyytynyt kahviseos vähitellen. Seos näyttää aluksi kokkareiselta, mutta tasoittuu pienen vatkaamisen jälkeen.

9. Täytä kakku. Puolita kakkupohja kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen pohja tarjoilulautaselle ja kostuta. Levitä päälle puolet täytteestä.

10. Nosta toinen pohja täyteen päälle ja kostuta. Lisää loput täytteet. Koristele ennen tarjoilua siivilöimällä päälle kaakaojauhetta.