Kana-aurajuustopiirakka resepti

Kana-aurajuustopiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Maukas suolainen piirakka sopii tarjottavaksi esimerkiksi salaatin kanssa. Kokeile kanan tilalla myös jauhelihaa tai soijasuikaleita. Täytteeseen voit käyttää valmiita pakastekasvissekoituksia tai pilkkoa ruokavalioosi sopivia tuoreita kasviksia, esimerkiksi porkkanaa, maissia, parsakaalia, punakaalia, paprikaa, purjoa tai palsternakkaa. Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.

Ainesosat

Pohja:  
250 g maidotonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl teff-jauhoa
0,75 dl suolaa
1,25 dl vettä
Täyte:  
300 g kasvissilppua (porkkana, maissi, parsakaali)
400 g kypsiä broilerisuikaleita
2 dl laktoositonta ruokakermaa
1 tl sitruunapippuria
1 tl yrttiseosta
1 tl kuivattua timjamia
150 g laktoositonta aurajuustoa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, porkkana, maissi (vihannes), parsakaali, kana, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, timjami, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, mustapippuri, sipuli, sitruuna, E551, persilja, basilika, rakuuna, oregano, minttu

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
24
kpl

1. Valmista pohja. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi.

2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

3. Esipaista pohjaa 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

4. Levitä kasvikset ja broileri esipaistetulle pohjalle.

5. Sekoita kerma ja mausteet. Kaada seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle aurajuusto.

6. Paista vielä 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

7. Anna piirakan hieman jäähtyä ja leikkaa pitkittäin neljään ja poikittain kuuteen osaan.