Kanttarellipiirakka resepti

Kantarellipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Kanttarellit piiloutuvat mehevään piirakkaan. Tarjoa välipalana, juhlien pikkusuolaisena tai ota mukaan piknikille. Reseptikuvassa piirakat on tehty pieniin vuokiin, ohjeessa piirakkaa tehdään koko pellillinen.

Ohje on muokattu Kymppi-Maukkaan reseptistä.

Ainesosat

Pohja:  
250 g maidotonta margariinia
2,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl teff-jauhoja
0,75 tl suolaa
1,25 dl vettä
Täyte:  
1 sipuli
1 rkl öljyä
200 g kanttarelleja
2,5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria
ripaus currya
3 kananmunaa
1 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
0,5 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
3,5 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, vesi, sipuli, metsäsieni, valkopippuri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, teff, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E418, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri, merisuola, härkäpapu, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Valmista pohjataikina. Sekoita rasva, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää neste.

2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele tai kauli taikina uunipellin pohjalle.

3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää kanttarellit. Anna sienten pehmetä ja kaada joukkoon "kerma". Mausta seos. Anna hautua pannulla kunnes seos paksunee.

4. Sekoita erillisessä kulhossa muna ja nesteet. Kaada piirakkapohjalle sieniseos ja päälle munaseos. Ripottele päälle "juusto"raaste.

5. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on jähmettynyt ja pinta ruskea.