Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Helppo arkiruoka syntyy kasviksista ja pastasta. Tässä reseptissä on käytetty kikherneestä valmistettua pastaa. Voit käyttää myös muuta ruokavalioon sopivaa pastaa ja lisätä halutessasi kikherneet tölkistä. Ruuan valmistaminen nopeutuu entisestään, jos käytät tuoreiden kasvisten sijaan ruokavalioosi sopivaa pakastekasvissekoitusta.
Ohjeella valmistuu kaksi reseptikuvassa näkyvää pyöreää vuokaa tai yksi isompi vuoallinen.
Ainesosat
1 | suippopaprika |
1 | parsakaali |
1 | pieni kesäkurpitsa |
1 | sipuli |
1 rkl | öljyä |
0,5 tl | suolaa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 litra | vettä |
1 tl | suolaa (pastan keitinveteen) |
200 g | kikhernepastaa |
2 dl | maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä) |
Vuoan voitelu: | |
1 rkl | öljyä |
Valmistusohje
1. Pese ja pilko paprika, parsakaali ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla 10 minuuttia. Mausta.
2. Kiehauta vesi. Lisää suola ja pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 4 minuuttia. Valuta vesi pois.
3. Voitele uunivuoka. Sekoita vuoassa kasvikset ja pasta. Kaada "kerma" päälle.
4. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.