Kasvispastavuoka resepti

Kasvispastavuoka
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Helppo arkiruoka syntyy kasviksista ja pastasta. Tässä reseptissä on käytetty kikherneestä valmistettua pastaa. Voit käyttää myös muuta ruokavalioon sopivaa pastaa ja lisätä halutessasi kikherneet tölkistä. Ruuan valmistaminen nopeutuu entisestään, jos käytät tuoreiden kasvisten sijaan ruokavalioosi sopivaa pakastekasvissekoitusta.

Ohjeella valmistuu kaksi reseptikuvassa näkyvää pyöreää vuokaa tai yksi isompi vuoallinen.

Ainesosat

1 suippopaprika
1 parsakaali
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 litra vettä
1 tl suolaa (pastan keitinveteen)
200 g kikhernepastaa
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
Vuoan voitelu:  
1 rkl öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: paprika (vihannes), parsakaali, kesäkurpitsa, sipuli, ruokasuola, vesi, rypsiöljy, mustapippuri, kikherne, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Pese ja pilko paprika, parsakaali ja kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia öljyssä pannulla 10 minuuttia. Mausta.

2. Kiehauta vesi. Lisää suola ja pasta. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan, noin 4 minuuttia. Valuta vesi pois.

3. Voitele uunivuoka. Sekoita vuoassa kasvikset ja pasta. Kaada "kerma" päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.