
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän jäätelön pohjaksi keitetään niin kutsuttu kondensoitu kaurajuoma. Se on siirappimaista ja tuo jäätelöön makeutta ja hyvän rakenteen. Tarjoile valmiin jäätelön kanssa esimerkiksi hilloa tai tuoreita marjoja.
Ainesosat
Kondensoitu kaurajuoma: | |
8,5 dl | kaurajuomaa |
1,5 dl | maidotonta "ruokakermaa" (kaurasta) |
4 dl | sokeria |
Muut ainekset: | |
500 ml | jääkaappikylmän kookoskerman kiinteää osaa |
Valmistusohje
1. Mittaa laakealle paistinpannulle kaurajuoma, "ruokakerma" ja sokeri.
2. Kiehauta seos koko ajan sekoitellen. Laske tehoa ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 60 minuuttia tai kunnes seos on tiivistynyt noin puoleen alkuperäisestä. Rasva saattaa erottua seoksen pinnalle, mutta se ei haittaa.
3. Kaada valmis seos toiseen astiaan. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä, jolloin seos paksuuntuu siirappimaiseksi. Nosta jääkaappiin ja viilennä kokonaan.
4. Ota jääkaappikylmästä kookoskermasta erilleen kiinteä osa. Tarvitset kiinteää osaa n. 5 dl. Vatkaa kiinteä osa sähkövatkaimella vaahdoksi.
5. Sekoita kondensoitu kaurajuoma kookoskermavaahdon joukkoon. Kumoa seos pakastuksen kestävään astiaan.
6. Suojaa jäätelö kannella tai tuorekelmulla. Nosta pakastimeen yön yli.
7. Ota jäätelö huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoilua.