Kaurainen vuokaleipä valmis jauhoseos resepti

Kaurainen vuokaleipä valmis jauhoseos
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vehnättömään ja gluteenittomaan jauhoseokseen on usein lisätty leivonnan apuainetta. Näistä jauhoseoksista on helppoa ja nopeaa leipoa leipä.

Ainesosat

5 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 pussi kuivahiivaa
6 dl gluteenitonta kaurajauhoseosta
1 rkl rypsiöljyä
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: karkeaa riisijauhoa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, siirappi, ruokasuola, hiiva, E491, gluteeniton kaura, riisijauho, psylliumsiemen, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Lämmitä neste 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi.

2. Sekoita veteen siirappi, suola ja pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva.

3. Lisää vähitellen loput jauhot ja öljy taikinan joukkoon.

4. Anna taikinan vetäytyä 10 minuuttia.

5. Muotoile taikina jauhotetulla pöydällä leiväksi. Nosta leipä voideltuun ja jauhotettuun leipävuokaan.

6. Kohota 30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.