Kookoshyydykekakku mansikkakiilteellä resepti

Kookoshyydykekakku mansikkakiilteellä
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet

Keksipohjakakku, jossa on valkoinen ja punertava kerros kookoskermasta ja vispituotteesta. Päällimmäisenä on marjasoseesta värikäs kiille ja koristeina kookoshiutaleita. Voit valmistaa keksipohjan ruokavalioon sopivista kekseistä ja käyttää sopivaa vispituotetta. Kuvan kakussa on käytetty gluteenitonta kauraa.

Vinkki: Laita kookoskermapurkit jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kookoskerma vaahtoutuu kylmänä paremmin. Ota pakastemansikat jääkaappiin n. 12 tuntia ennen leivontaa, niin ne ehtivät sulaa sopivasti.

Ainesosat

Pohja:  
400 g gluteenittomia kaurakeksejä
150 g margariinia
Täyte:  
1 dl maidotonta "vispikermaa" (esim. gluteenittomasta kaurasta)
8 liivatelehteä
4 purkkia (á 400 ml) kookoskermaa (käytetään vain kiinteä osuus)
4 rkl sokeria
2 tl vaniljajauhetta
6 rkl vettä
1,5 rkl puolukkajauhetta (osaan täytettä)
Kiille:  
8 liivatelehteä
500 g kotimaisia pakastemansikoita
6 rkl vettä
Koristelu:  
  kookoshiutale
Linkitetyt ruoka-aineet: gluteeniton kaura, ruokosokeri, vesi, mansikka, rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, E471, E472c, E330, keinotekoinen aromi, E160a, liivate-gelatiini (sika), kookos, vanilja, puolukka

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista pohja. Hienonna keksit esim. vahvassa pakastuspussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.

2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Painele keksimassa vuokaan. Nosta jääkaappiin.

3. Valmista täyte. Vaahdota vispautuva ”kerma”. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5 minuutiksi.

4. Ota erilliseen kulhoon kylmien kookoskermapurkkien kiinteä osuus (valuta mahdollinen neste lasiin ja käytä muuten). Vaahdota kookoskermaa pari minuuttia vatkaamalla. Mausta sokerilla ja vaniljalla.

5. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 6 rkl vettä kattilassa. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee.

6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookoskerman joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vispattu ”kerma”.

7. Jos haluat kakkuun kaksi eriväristä kerrosta, jaa valkoinen täyte kahteen astiaan. Sekoita toiseen marjajauhe.

8. Levitä ensin marjajauhetäyte ja sitten valkoinen täyte vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinnat. Nosta jääkaappiin hyytymään kahdeksi tunniksi.

9. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5 minuutiksi.

10. Soseuta (hiukan kohmeiset) pakastemansikat toisessa kulhossa sauvasekoittimella.

11. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 6 rkl vettä kattilassa. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee.

12. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada marjaliivateseos valkoisen kerroksen päälle vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.

13. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla ennen tarjoamista.