Kukkakaali-parsakaalipiirakka resepti

Kukkakaali-parsakaalipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista kerralla pellillinen piirakkaa, josta osan voi syödä heti ja osan laittaa pakastimeen.

Reseptissä on käytetty Oatlyn kauratuotteita, jotka eivät ole gluteenittomia. Jos haluat piirakasta gluteenittoman, vaihda tilalle jokin gluteeniton ja muuten ruokavalioon sopiva ranskankerma.

Ainesosat

Taikina:  
150 g maidotonta margariinia
2 dl tattarijauhoja
3 dl kaurajauhoja
2 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g maidotonta "ranskankermaa" (esim. kaurasta)
ripaus suolaa
Täyte:  
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 paprika
0,5 kesäkurpitsa
0,25 dl rypsiöljyä
0,5 dl vettä
450 g pakastekukkakaalia
450 g pakasteparsakaalia
1,5 rkl yrttimausteseosta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
200 g maidotonta "tuorejuustoa" (esim. kaurasta)
250 g maidotonta "juustoraastetta"
Paiston jälkeen: ruohosipulisilppua
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, sipuli, valkosipuli, paprika (vihannes), kesäkurpitsa, vesi, kukkakaali, parsakaali, ruohosipuli, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, tattari, gluteeniton kaura, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rapsiöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), E472e, E407, omenahappo, maitohappo, E170, E341, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri, peruna (juures), E440, E415, hiiva, etikka, E202

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää "ranskankerma" ja suola. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja pilko paprika ja kesäkurpitsa.

4. Lisää isoon kattilaan rasva, vesi sekä tuoreet ja pakasteesta otetut kasvikset. Hauduta kasviksia kannen alla n. 10 minuuttia.

5. Mausta ja jäähdytä hieman.

6. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pellin kokoiseksi levyksi tai painele käsin pellille.

7. Levitä pohjalle "tuorejuusto" ja valutetut kasvikset. Ripottele pinnalle "juusto".

8. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Ripottele halutessasi ruohosipulisilppua piirakalle ennen tarjoilua.