
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Valmista kerralla pellillinen piirakkaa, josta osan voi syödä heti ja osan laittaa pakastimeen.
Reseptissä on käytetty Oatlyn kauratuotteita, jotka eivät ole gluteenittomia. Jos haluat piirakasta gluteenittoman, vaihda tilalle jokin gluteeniton ja muuten ruokavalioon sopiva ranskankerma.
Ainesosat
Taikina: | |
150 g | maidotonta margariinia |
2 dl | tattarijauhoja |
3 dl | kaurajauhoja |
2 dl | riisijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
200 g | maidotonta "ranskankermaa" (esim. kaurasta) |
ripaus | suolaa |
Täyte: | |
1 | sipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
1 | paprika |
0,5 | kesäkurpitsa |
0,25 dl | rypsiöljyä |
0,5 dl | vettä |
450 g | pakastekukkakaalia |
450 g | pakasteparsakaalia |
1,5 rkl | yrttimausteseosta |
ripaus | suolaa |
ripaus | mustapippuria |
200 g | maidotonta "tuorejuustoa" (esim. kaurasta) |
250 g | maidotonta "juustoraastetta" |
Paiston jälkeen: | ruohosipulisilppua |
Valmistusohje
1. Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi.
2. Lisää "ranskankerma" ja suola. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja pilko paprika ja kesäkurpitsa.
4. Lisää isoon kattilaan rasva, vesi sekä tuoreet ja pakasteesta otetut kasvikset. Hauduta kasviksia kannen alla n. 10 minuuttia.
5. Mausta ja jäähdytä hieman.
6. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pellin kokoiseksi levyksi tai painele käsin pellille.
7. Levitä pohjalle "tuorejuusto" ja valutetut kasvikset. Ripottele pinnalle "juusto".
8. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Ripottele halutessasi ruohosipulisilppua piirakalle ennen tarjoilua.