Kukkakaali-parsakaalipiirakka resepti

Kukkakaali-parsakaalipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista kerralla pellillinen piirakkaa, josta osan voi syödä heti ja osan laittaa pakastimeen.

Reseptissä on käytetty Oatlyn kaurapohjaista ranskankermaa, joka on erittäin vähägluteenista. Jos haluat piirakasta kokonaan gluteenittoman, vaihda tilalle jokin gluteeniton ja muuten ruokavalioon sopiva ranskankerma.

Ainesosat

Taikina:  
150 g maidotonta margariinia
2 dl tattarijauhoja
3 dl kaurajauhoja
2 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g maidotonta ranskan"kermaa" (esim. kaurasta)
ripaus suolaa
Täyte:  
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 paprika
0,5 kesäkurpitsa
0,25 dl öljyä
0,5 dl vettä
450 g pakastekukkakaalia
450 g pakasteparsakaalia
1,5 rkl yrttiseosta
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
200 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kaurasta)
250 g maidotonta "juusto"raastetta
Paiston jälkeen: ruohosipulisilppua
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, sipuli, valkosipuli, paprika (vihannes), kesäkurpitsa, vesi, kukkakaali, parsakaali, ruohosipuli, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, tattari, gluteeniton kaura, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rapsiöljy, kaura (vilja), perunatärkkelys(jauho), E472e, E407, omenahappo, maitohappo, E170, E341, persilja, basilika, rakuuna, timjami, oregano, minttu, mustapippuri, peruna (juures), E440, härkäpapu, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E200

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista taikina. Nypi pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää ranskan"kerma" ja suola. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.

3. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

4. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja pilko paprika ja kesäkurpitsa.

5. Lisää isoon kattilaan rasva, vesi sekä tuoreet ja pakasteesta otetut kasvikset. Hauduta kasviksia kannen alla n. 10 minuuttia.

6. Mausta ja jäähdytä hieman.

7. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pellin kokoiseksi levyksi tai painele käsin pellille.

8. Levitä pohjalle tuore"juusto" ja valutetut kasvikset. Ripottele pinnalle "juusto"raaste.

9. Paista 175-asteisessa kiertoilmauunissa tai 200-asteisessa tavallisessa uunissa 20-25 minuuttia. 

Ripottele halutessasi ruohosipulisilppua piirakalle ennen tarjoilua.