Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä marjaisa puolukka on maistuva maultaan ja kaunis näöltään. Puolukkajauhetta käytetään sekä taikinassa että kuorrutteessa. Vadelmasose korvaa kananmunaa taikinassa ja pakastekuivattuja vadelmia käytetään koristeluun. Pakastekuivattujen vadelmien sijaan voit käyttää myös kotimaisia pakastevadelmia.
Ainesosat
| 1,75 dl | hienoa riisijauhoa |
| 0,5 dl | sokeria |
| 1 rkl | puolukkajauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 0,5 tl | vanilliinisokeria |
| 75 g | maidotonta margariinia |
| 1 dl | vadelmasosetta |
| Vuoan voitelu: | maidotonta margariinia |
| Kuorrute: | |
| 100 g | sokeria |
| 25 g | maidotonta margariinia |
| 1 rkl | vettä |
| 1,5 rkl | puolukkajauhetta |
| Koristelu: | |
| 1 dl | pakastekuivattuja vadelmia |
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet.
2. Sulata rasva mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sose.
3. Yhdistä rasva-soseseos kuiviin aineisiin. Sekoita kaapimella tasaiseksi.
4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 18 cm). Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.
5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen kuorruttamista.
6. Mittaa kattilaan sokeri, rasva ja vesi. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Nosta pois kuumalta levyltä. Sekoita joukkoon marjajauhe. Anna jäähtyä, jolloin kuorrute paksunee.
7. Levitä kuorrute piirakalle. Lisää koristeet heti.



