Kuorrutettu puolukka-vadelmapiirakka resepti

Kuorrutettu puolukka-vadelmapiirakka
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä marjaisa puolukka on maistuva maultaan ja kaunis näöltään. Puolukkajauhetta käytetään sekä taikinassa että kuorrutteessa. Vadelmasose korvaa kananmunaa taikinassa ja pakastekuivattuja vadelmia käytetään koristeluun. Pakastekuivattujen vadelmien sijaan voit käyttää myös kotimaisia pakastevadelmia.

Ainesosat

1,75 dl hienoa riisijauhoa
0,5 dl sokeria
1 rkl puolukkajauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl vanilliinisokeria
75 g maidotonta margariinia
1 dl vadelmasosetta
Vuoan voitelu: maidotonta margariinia
Kuorrute:  
100 g sokeria
25 g maidotonta margariinia
1 rkl vettä
1,5 rkl puolukkajauhetta
Koristelu:  
1 dl pakastekuivattuja vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, puolukka, vadelma, vesi, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, keinotekoinen aromi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
5
kpl

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet.

2. Sulata rasva mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sose.

3. Yhdistä rasva-soseseos kuiviin aineisiin. Sekoita kaapimella tasaiseksi.

4. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 18 cm). Kumoa taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ainakin 10 minuuttia ennen kuorruttamista.

6. Mittaa kattilaan sokeri, rasva ja vesi. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Nosta pois kuumalta levyltä. Sekoita joukkoon marjajauhe. Anna jäähtyä, jolloin kuorrute paksunee.

7. Levitä kuorrute piirakalle. Lisää koristeet heti.