Lämmin kukkakaali-parsakaalisalaatti resepti

Lämmin kukkakaali-parsakaalisalaatti
Salaatit
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Helppo ja maistuva kasvislisäke. Mausta kastike ruokavalioosi sopivilla mausteilla tai tuoreilla yrteillä. Lisäke maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Kaalien keitinliemi kannattaa ottaa talteen ja käyttää esimerkiksi sämpylätaikinaan. Reseptikuvassa on yksi annos salaattia.

Ainesosat

200 g kukkakaalia
200 g parsakaalia
4 dl vettä
1 paprika
1 dl maidotonta "kermaa" (esim. riisistä)
1 tl viinietikkaa (esim. valkoviinistä)
1 tl currya
0,5 tl mustapippuria
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: kukkakaali, parsakaali, vesi, paprika (vihannes), etikka, ruokasuola, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E412, E418, korianteri, kurkuma, apila, juustokumina, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Huuhtele ja pilko kaalit nupuiksi.

2. Kiehauta vesi. Lisää kaalit ja keitä 5 minuuttia. Valuta vesi pois.

3. Pese ja kuutioi paprika. Sekoita yhteen kaalien kanssa.

4. Sekoita "kerma", viinietikka ja mausteet. Sekoita kastike kasviksiin. Anna makujen tasaantua hetki ennen tarjoilua.