Lasagne resepti

Lasagne
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläisen lasagnen valmistus vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Anna lasagnen vetäytyä hetki paistamisen jälkeen, jolloin siitä saa helpommin otettua annoksia. Valitse ruokavalioon sopivat lasagnelevyt. 

Ainesosat

Jauhelihakastike:  
1 sipuli
300 g jauhelihaa (esim. naudasta)
400 g tomaattimurskaa
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl timjamia
0,5 tl mustapippuria
Valkokastike:  
8 dl kasvijuomaa (esim. soijasta)
1 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
0,5 tl mustapippuria
Vuoan voitelu:  
2 tl maidotonta margariinia
Lisäksi:  
12 gluteenitonta lasagnelevyjä
Pinnalle:  
1 dl maidotonta "juusto"raastetta
Linkitetyt ruoka-aineet: sipuli, nauta/härkä, tomaatti, ruokasuola, oregano, timjami, mustapippuri, vesi, soijapapu, ruokosokeri, E471, E340, E341, E418, vanilliini/vanilliinisokeri, luontainen määrittelemätön aromiuute, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, kookosöljy, härkäpapu, merisuola, E200, E160a, rypsiöljy, palmuöljy, E472c, keinotekoinen aromi, soijajauho, riisitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet.

3. Valmista valkokastike. Mittaa neste ja jauhoseos kattilaan. Vispaa tasaiseksi. Kiehauta hiljalleen sekoitellen.

4. Sekoita joukkoon "juusto" ja anna sulaa. Mausta pippurilla ja tarvittaessa hieman suolalla.

5. Voitele iso uunivuoka. Kokoa lasagne: Levitä vuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja gluteenittomia lasagnelevyjä. Lopeta lasagnelevyillä, joiden päälle kaadat vielä valkokastiketta.

6. Ripottele pinnalle "juustoa". Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.