Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täyteläisen lasagnen valmistus vaatii hieman aikaa, mutta lopputulos palkitsee. Anna lasagnen vetäytyä hetki paistamisen jälkeen, jolloin siitä saa helpommin otettua annoksia. Valitse ruokavalioon sopivat lasagnelevyt.
Ainesosat
Jauhelihakastike: | |
1 | sipuli |
300 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
400 g | tomaattimurskaa |
1 tl | suolaa |
1 tl | oreganoa |
1 tl | timjamia |
0,5 tl | mustapippuria |
Valkokastike: | |
8 dl | kasvijuomaa (esim. soijasta) |
1 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
2 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
0,5 tl | mustapippuria |
Vuoan voitelu: | |
2 tl | maidotonta margariinia |
Lisäksi: | |
12 | gluteenitonta lasagnelevyjä |
Pinnalle: | |
1 dl | maidotonta "juusto"raastetta |
Valmistusohje
1. Valmista jauhelihakastike. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Lisää tomaattimurska ja mausteet.
3. Valmista valkokastike. Mittaa neste ja jauhoseos kattilaan. Vispaa tasaiseksi. Kiehauta hiljalleen sekoitellen.
4. Sekoita joukkoon "juusto" ja anna sulaa. Mausta pippurilla ja tarvittaessa hieman suolalla.
5. Voitele iso uunivuoka. Kokoa lasagne: Levitä vuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, valkokastiketta ja gluteenittomia lasagnelevyjä. Lopeta lasagnelevyillä, joiden päälle kaadat vielä valkokastiketta.
6. Ripottele pinnalle "juustoa". Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.