
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Laskiaispullan sijaan voi leipoa vaikka laskiaiskuppikakkuja. Marjat tai hillo piilotetaan muffinssin sisään ja päällinen koristellaan muhkeasti omaan ruokavalioon sopivalla vispivalmisteella. Maistuu mäenlaskun jälkeen ja muulloinkin.
Jos haluat värillisen kuorrutuksen, lisää vaahtoon muutama tippa elintarvikeväriä. Voit myös maustaa vaahdon ruokavalioon sopivilla mausteilla kuten kanelilla, sitruunalla tai vanilliinisokerilla.
Ainesosat
Täyte: | |
1 dl | kotimaisia vadelmia |
1 rkl | vettä |
0,5 dl | sokeria |
Taikina: | |
100 g | maidotonta margariinia |
1,5 dl | sokeria |
2,5 dl | gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta |
0,5 dl | teffjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
1 tl | kardemummaa |
2 tl | vanilliinisokeria |
1 dl | päärynäsosetta |
Kuorrute: | |
2 dl | maidotonta "vispikermaa" (esim. soijasta) |
1 rkl | sokeria |
Valmistusohje
1. Laita vadelmat, neste ja sokeri kattilaan. Keitä vadelmia vähän, mutta älä riko kaikkien marjojen rakennetta. Osa vadelmista voi jäädä kokonaisiksi.
2. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoja ja hedelmäsosetta.
5. Jaa 2/3 taikinaa isoihin muffinivuokiin. Tee muffinin keskelle "kolo" teelusikkaa muffinitaikinan keskellä pyöräyttäen.
6. Jaa vadelmasurvos koloihin. Jaa loppu taikina vadelman päälle ja levitä niin, että vadelmat peittyvät sen alle.
7. Paista 170-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Syö sellaisenaan tai kuorruta ja koristele.
8. Kuorrutus: Vatkaa "kerma" kovaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Pursota vaahtoa jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele esim. nonparelleilla tai kotimaisilla vadelmilla.