Laskiaiskuppikakut resepti

Laskiaiskuppikakut
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Laskiaispullan sijaan voi leipoa vaikka laskiaiskuppikakkuja. Marjat tai hillo piilotetaan muffinssin sisään ja päällinen koristellaan muhkeasti omaan ruokavalioon sopivalla vispivalmisteella. Maistuu mäenlaskun jälkeen ja muulloinkin.

Jos haluat värillisen kuorrutuksen, lisää vaahtoon muutama tippa elintarvikeväriä. Voit myös maustaa vaahdon ruokavalioon sopivilla mausteilla kuten kanelilla, sitruunalla tai vanilliinisokerilla.

Ainesosat

Täyte:  
1 dl kotimaisia vadelmia
1 rkl vettä
0,5 dl sokeria
Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
2,5 dl  gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
0,5 dl teffjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl päärynäsosetta
Kuorrute:  
2 dl maidotonta "vispikermaa" (esim. soijasta)
1 rkl sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vadelma, vesi, ruokosokeri, kardemumma, päärynä, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, teff, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Laita vadelmat, neste ja sokeri kattilaan. Keitä vadelmia vähän, mutta älä riko kaikkien marjojen rakennetta. Osa vadelmista voi jäädä kokonaisiksi.

2. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään.

4. Sekoita taikinaan vuorotellen jauhoja ja hedelmäsosetta.

5. Jaa 2/3 taikinaa isoihin muffinivuokiin. Tee muffinin keskelle "kolo" teelusikkaa muffinitaikinan keskellä pyöräyttäen.

6. Jaa vadelmasurvos koloihin. Jaa loppu taikina vadelman päälle ja levitä niin, että vadelmat peittyvät sen alle.

7. Paista 170-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Syö sellaisenaan tai kuorruta ja koristele.

8. Kuorrutus: Vatkaa "kerma" kovaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla. Pursota vaahtoa jäähtyneiden kuppikakkujen päälle. Koristele esim. nonparelleilla tai kotimaisilla vadelmilla.