Laskiaispullat resepti

Laskiaispullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Laktoositon
Soijaton
Maidoton
Munaton
Vähälaktoosinen
Gluteeniton
EI-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Vähän erilainen pullataikina.

Täytteeksi voit laittaa esim. hilloa, kermavaahtoa tai mantelimassaa. Tarkista täytteiden sopivuus haluttuun ruokavalioon.

Kuvan pullien välissä on soijavispiä.

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
3 dl vettä
0,5 rkl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 2 dl tattarijauhoja
n. 2 dl riisijauhoja
n. 2 dl kaurajauhoja, gluteenittomia
100 g pehmeää margariinia
Voiteluun 0,25 dl vettä+0,25 dl siirappia
Koristeluun raesokeria
Väliin esim. soijavispiä (tarkista sopivuus ruokavalioon)
  sokeria

 

Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, psylliumsiemen, tattari, riisi (vilja), gluteeniton kaura, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maltodekstriini, soijapapu, rasvahappojen sakkaroosiesterit, rasvahappojen mono- ja diglyseridien maitohappoesterit, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset: kpl
  1. Laita taikinakulhoon vesi ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Lisää hiiva, kuiva-aineet ja pehmeä (huoneenlämpöinen) margariini. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Taikina saa jäädä melko löysäksi, tiivistyy kohotusten aikana.
  3. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
  4. Leivo taikinasta pieniä pullia. Kohota 50°C uunissa vielä 15 minuuttia. Ota pelti  pois uunista ja aseta uuni 225-250°C:n lämpöön.
  5. Voitele pulla kerrallaan  siirappivedellä, lisää heti hieno- tai raesokeri.
  6. Paista pullia n.8 minuuttia.
  7. Jäähdytä, halkaise ja täytä vaahdolla. Mausta halutessasi vaahto vielä ruokavalioon sopivalla karkki- tai suklaamuruilla.