Laskiaispullat resepti

Laskiaispullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Vähän erilainen pullataikina.

Täytteeksi voit laittaa esim. hilloa, kermavaahtoa tai mantelimassaa. Tarkista täytteiden sopivuus haluttuun ruokavalioon.

Kuvan pullien välissä on soijavispiä.

Ainesosat

3 dl vettä
0,5 rkl psylliumia
1 pss kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 2 dl tattarijauhoja
n. 2 dl riisijauhoja
n. 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
100 g pehmeää margariinia
Voiteluun 0,25 dl vettä + 0,25 dl siirappia
Koristeluun raesokeria
Väliin esim. soijavispiä (tarkista sopivuus ruokavalioon)
  sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, psylliumsiemen, tattari, riisi (vilja), gluteeniton kaura, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, maltodekstriini, soijapapu, rasvahappojen sakkaroosiesterit, rasvahappojen mono- ja diglyseridien maitohappoesterit, merisuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset: kpl
  1. Laita taikinakulhoon vesi ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.
  2. Lisää hiiva, kuiva-aineet ja pehmeä huoneenlämpöinen margariini. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Taikina saa jäädä melko löysäksi, koska se tiivistyy kohotusten aikana.
  3. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.
  4. Leivo taikinasta pieniä pullia. Kohota 50°C uunissa vielä 15 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja aseta uuni 225-250°C:n lämpöön.
  5. Voitele pulla kerrallaan siirappivedellä, lisää heti hieno- tai raesokeri.
  6. Paista pullia n.8 minuuttia.
  7. Jäähdytä, halkaise ja täytä vaahdolla. Mausta halutessasi vaahto vielä ruokavalioon sopivalla karkki- tai suklaamuruilla.