
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä piirakka on lähes viljaton (leivinjauhe sisältää maissitärkkelystä). Täytteeksi on valittu lohta, paprikaa ja tilliä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista. Voit hyvin myös tehdä piirakan tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se saa vetäytyä jääkaapissa ja on helpompi leikata.
Ainesosat
Pohja: | |
1 dl | rypsiöljyä |
2 dl | mantelijauhoja |
1,5 rkl | psylliumia |
1 tl | leivinjauhetta |
Täytteet: | |
400 g | savulohta |
1 | paprika |
1 | sipuli |
1 tl | rypsiöljyä |
2 | kananmunaa |
2 dl | maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta) |
0,25 tl | mustapippuria |
2 dl | tuoretta tilliä |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
3. Valmistele täytteet. Hienonna lohi esimerkiksi haarukalla paloiksi.
4. Pese ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia paistinpannulla öljytilkassa 5 minuuttia.
5. Sekoita keskenään munat, "jugurtti" ja pippuri.
6. Levitä esipaistetulla piirakkapohjalle lohi ja paistetut kasvikset. Saksi päälle huuhdeltu tilli. Lisää "muna-jugurttiseos".
7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.