Lohi-mantelipiirakka resepti

Lohi-mantelipiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet

Tämä piirakka on lähes viljaton (leivinjauhe sisältää maissitärkkelystä). Täytteeksi on valittu lohta, paprikaa ja tilliä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoamista. Voit hyvin myös tehdä piirakan tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin se saa vetäytyä jääkaapissa ja on helpompi leikata.

Ainesosat

Pohja:  
1 dl rypsiöljyä
2 dl mantelijauhoja
1,5 rkl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
Täytteet:  
400 g savulohta
1 paprika
1 sipuli
1 tl rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 dl maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta)
0,25 tl mustapippuria
2 dl tuoretta tilliä
Linkitetyt ruoka-aineet: lohi, paprika (vihannes), sipuli, kananmuna, tilli, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, manteli, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, vesi, kookos, tapiokatärkkelys, keinotekoinen aromi, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, hapate, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

3. Valmistele täytteet. Hienonna lohi esimerkiksi haarukalla paloiksi.

4. Pese ja kuutioi paprika. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota kasviksia paistinpannulla öljytilkassa 5 minuuttia.

5. Sekoita keskenään munat, "jugurtti" ja pippuri.

6. Levitä esipaistetulla piirakkapohjalle lohi ja paistetut kasvikset. Saksi päälle huuhdeltu tilli. Lisää "muna-jugurttiseos".

7. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.