
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämän kakun valmistamiseen et tarvitse uunia. Valitse keksipohjaan ruokavalioihin sopiva tuote ja maidoton margariini. Valkoinen kerros syntyy kookoskermasta ja ruokavalioon sopivasta vispituotteesta (reseptissä soija). Kauniin punaisen kerroksen saat tehtyä suomalaisista pakastemansikoista tai muista kotimaisista marjoista (Ulkomaiset marjat täytyy kypsentää.).
Vinkki: Laita kookoskermapurkit jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kookoskerma vaahtoutuu kylmänä paremmin. Ota pakastemansikat jääkaappiin n. 12 tuntia ennen leivontaa, niin ne ehtivät sulaa sopivasti.
Ainesosat
Pohja: | |
200 g | ruokavalioon sopivia keksejä |
75 g | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
1 dl | maidotonta "vispikermaa" (esim. soijasta) |
5 | liivatelehteä |
2 purkkia (á 400ml) | kookoskermaa (käytetään vain kiinteä osuus) |
2 rkl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
4 rkl | vettä |
Kiille: | |
4 | liivatelehteä |
200 g | kotimaisia pakastemansikoita |
4 rkl | vettä |
Koristelu: | |
kookoshiutaleita |
Valmistusohje
1. Valmista pohja. Hienonna keksit esim. vahvassa pakastuspussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 16 cm) pohjalle. Painele keksimassa vuokaan. Nosta jääkaappiin.
3. Valmista täyte. Vaahdota vispautuva ”kerma”. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5 minuutiksi.
4. Ota erilliseen kulhoon kylmien kookoskermapurkkien kiinteä osuus (valuta mahdollinen neste lasiin ja käytä muuten). Vaahdota kookoskermaa pari minuuttia vatkaamalla. Mausta sokereilla.
5. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 4 rkl vettä kattilassa. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee.
6. Kaada liivateseos ohuena nauhana kookoskerman joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon vispattu ”kerma”. Levitä täyte vuokaan keksipohjalle. Tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään kahdeksi tunniksi.
7. Valmista kiille. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen 5 minuutiksi.
8. Soseuta tuoreet tai hiukat kohmeiset pakastemansikat sauvasekoittimella. Ota liivatelehdet likoamasta ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta 4 rkl vettä kattilassa. Lisää liivatteet veteen ja sekoita, kunnes liivate liukenee.
9. Kaada liivateseos ohuena nauhana mansikkasoseen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mansikkakiille valkoisen kerroksen päälle vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi.
10. Koristele kakku kookoshiutaleilla ennen tarjoilua.