Manteliton Runebergin piirakka resepti

Manteliton Runebergin piirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Perinteisiin Runebergin torttuihin tulee mantelijauhoa. Jos manteli ei sovi ruokavalioon, oiva tuote sitä resepteissä korvaamaan on esimerkiksi kookoskuitujauho. Se imee paljon kosteutta, joten se toimii monesti parhaiten, jos aineksina on myös muita jauhoja.

Kananmunan sijaan tässä reseptissä käytetään hedelmäsosetta. Valitse omaan ruokavalioon sopiva hedelmäsose ja mehu. Anna luovuuden kukkia koristelussa.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 dl ruokavalioon sopivaa hedelmäsosetta (esim. vadelma)
2 dl gluteenitonta korppujauhoa
2 dl kookoskuitujauhoa
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maidotonta "kermaa" (esim. riisistä)
(0,5 dl tarvittaessa vettä)
Vuokaan:  
1 tl maidotonta margariinia
0,5 dl gluteenitonta korppujauhoa
Kostutukseen:  
0,5 dl mehua (esim. vadelmasta)
Koristeluun: vadelmahilloa
  tomusokerikuorrutetta
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vadelma, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, peruna (juures), E450, E300, E331, kookos, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, E410, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää hedelmäsose.

3. Käytä ruokavalioon sopivia korppujauhoa tai valmiita keksejä. (Jos käytät keksejä, murskaa ne korppujauhon rakennetta vastaavaksi muruksi,) Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne erissä taikinaan.

4. Lisää "kerma" taikinaan vuorotellen viimeisten jauhoerien kanssa.

5. Arvioi taikinan rakennetta. Jos hedelmäsose oli kovin kiinteää ja taikina vaikuttaa liian kovalta, lisää tarvittaessa hieman (korkeintaan 0,5 dl) vettä taikinaan.

6. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija n. 26 cm). Levitä taikina lastalla painellen vuokaan.

7. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Jäähdytä.

8. Halutessasi voit pullasutia apuna käyttäen kostuttaa ja maustaa piirakkaa pienellä määrällä ruokavalioon sopivaa mehua. Koristele. Kuvan piirakka päällystettiin vadelmahillolla ja päälle piirrettiin tomusokerikuorruteviivoja.