Minipizzat resepti

Minipizzat
Suolaiset välipalat
Suolaiset ja makeat naposteltavat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Minipizzat ovat kivoja tarjottavia juhlissa, illanistujaisissa tai välipalana. Täytä pizzat mieleisilläsi täytteillä. Tässä reseptissä on annettu kaksi eri täytevaihtoehtoa. Jos haluat tehdä pizzoja kahdella eri täytteellä, puolita molemmat täytevaihtoehdot.

Ainesosat

Taikina:  
2,5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
2 tl psylliumia
1 tl sokeria
0,25 tl suolaa
3 dl hienoa riisijauhoa
25 g maidotonta margariinia
Täytevaihtoehto 1:  
140 g tomaattipyrettä
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
5 nakkia
Täytevaihtoehto 2:  
150 g maidotonta tuore"juustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat)
2 dl maidotonta "juusto"raastetta
300 g jauhelihaa
0,5 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokosokeri, ruokasuola, tomaatti, kookosöljy, nauta/härkä, psylliumsiemen, riisijauho, rypsiöljy, palmuöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), maissitärkkelys, E407, luontainen määrittelemätön aromiuute, sika, E450, E316

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Valmista taikina. Lämmitä vesi hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva, psyllium ja sokeri. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää suola ja puolet jauhoista. Sekoita yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla viisi minuuttia. Lisää loput jauhot ja sulatettu rasva. Taikina jää pehmeäksi.

3. Lusikoi taikinasta 12 kekoa kahdelle leivinpaperoidulle pellille. Taputtele palat vedessä kostutetuilla käsillä litteiksi pizzapohjiksi. Kohota peittämättä 30 minuuttia.

4. Levitä pohjille tomaattipyre tai tuore"juusto". Levitä päälle "juusto"raaste.

5. Jos valitsit täytteeksi nakkeja, pilko nakit ja levitä pohjille. Jos valitsit jauhelihan, paista liha kypsäksi ja mausta suolalla. Levitä pohjille.

6. Paista 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia.