Mokkapalat resepti

Mokkapalat
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteeniton, vehnätön, maidoton ja munaton mokkapalaresepti ilman kaakaojauhetta ja suklaata. Jos ruokavalioosi sopii, voit käyttää carob-jauheen sijaan kaakaojauhetta. Koristeena voi käyttää myös esimerkiksi kookoshiutaleita. Pakasta ylimääräinen pohja sellaisenaan tai kuorrutettuna, niin se säilyy tuoreempana.

Ainesosat

Taikina:  
1 rkl No Egg -kananmunankorvikejauhetta
2 dl vettä
1 dl ananasmehua
1,5 dl fariinisokeria
1 dl maissijauhoja
2 dl riisijauhoja
1,5 dl tattarijauhoja
1 rkl carob-jauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
Kuorrute:  
50 g maidotonta margariinia
3 dl tomusokeria
1 rkl carob-jauhetta
2 rkl vettä (tai esim. kahvia)
Koristelu:  
2 rkl nonparelleja (tarkista ainesosaluettelo)
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ananas, siirappi, ruokosokeri, carob, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, maissijauho, riisijauho, tattari, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista taikina. Mittaa kananmunankorvikejauhe ja nesteet kulhoon. Vatkaa hyvin, kunnes seos on vaahtoutunut.

2. Lisää fariinisokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen.

3. Lisää lopuksi öljy.

4. Kaada löysä taikina paperilla vuorattuun vuokaan (puolet uunivuoan koosta). Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

5. Anna pohjan jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

6. Valmista kuorrute. Sulata rasva. Siivilöi siihen tomusokeri ja carob-jauhe hyvin vispilällä sekoittaen.

7. Lisää joukkoon vielä vesi (tai kahvi).

8. Kuorruta jäähtynyt pohja tasaisesti.

9. Ripottele heti päälle koristeita oma ruokavalio huomioiden. Leikkaa piirakka paloiksi ja nauti.