Mokkapalat teffjauholla resepti

Mokkapalat teffjauholla
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Mokkapalat on herkullinen luottoleivonnainen, joka onnistuu myös ilman munaa, vehnää ja maitoa. Kananmuna korvataan taikinassa perunasoseella. Teffjauho sopii erinomaisesti kaakaon kaveriksi leivonnaisiin, koska teffjauhon väri on ruskea ja maku hieman suklaiseen vivahtava. Voit koristella mokkapalat esimerkiksi strösseleillä, kookoshiutaleilla tai kuivatulla marjajauheella. Jos käytät strösseleitä, tarkista ainesosat, sillä jotkin strösselit sisältävät vehnää.

Ainesosat

Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
1 dl perunasosetta (veteen tehtyä)
2 dl teffjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vettä
Kuorrutus:  
50 g maidotonta margariinia
0,5 dl vahvaa kahvia
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 2,75 dl tomusokeria
(1 rkl strösseleitä)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, peruna (juures), vesi, kahvipapu, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, teff, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita perunasose vaahtoon.

3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakao ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää rasva-sokerivaahtoon yhdessä nesteen kanssa. Sekoita tasaiseksi.

4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (21 x 28 cm) leivinpaperilla. Saat leivinpaperin pysymään paremmin vuoassa, kun rypistät paperin ensin. Levitä taikina vuokaan.

5. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla: Paina tikku keskelle kakkua ja vedä pois. Jos tikkuun jää märkää taikinaa, jatka paistamista muutama minuutti kerrallaan.

6. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa.

7. Valmista kuorrutus. Sulata rasva kattilassa ja lisää kahvi joukkoon. Nosta kattila pois kuumalta levyltä.

8. Lisää seokseen kaakao. Lisää tomusokeria vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan paksuista.

9. Nosta kakkupohja leivinpaperin kulmista kiinni pitäen pois vuoasta. Levitä kuorrute pohjan päälle. Ripottele pinnalle heti haluamasi koristeet.

10. Anna jähmettyä hetki ennen leikkaamista. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä. Jos kuorrute tarttuu veitseen, kastele veitsi kuuman veden alla ennen leikkaamista.