Mustikka-kardemummapiirakka resepti

Mustikka-kardemummapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä mustikkapiirakka maustetaan kardemummalla. Munaton piirakkatäyte hyydytetään soijasta valmistetulla maidottomalla jugurttivalmisteella tai kermaviilivalmisteella. Tässä piirakassa on käytetty pakastemustikoita, joihin sekoitetaan perunajauhoa imemään ylimääräistä nestettä. Jos käytät tuoreita mustikoita, voit jättää perunajauhon pois. Tarjoa piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl tattarijauhoja
0,75 dl kookosjauhoja
0,75 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
75 g kookosrasvaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl vettä
Vuoan voitelu:  
0,5 rkl kookosrasvaa
Täyte:  
4 dl mustikoita (pakaste)
2 rkl perunajauhoja
200 g maidotonta "jugurttia" tai "kermaviiliä" (soijasta)
0,5 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, kookosöljy, siirappi, vesi, mustikka, ruokosokeri, kardemumma, tattari, kookos, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, perunatärkkelys(jauho), soijapapu, rapsiöljy, rypälesokeri, E341, E440, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Lisää jäähtynyt rasva, siirappi ja vesi kuivien aineiden joukkoon. Taikina on melko kiinteää.

3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Sekoita marjat ja perunajauho. Levitä piirakkapohjalle.

5. Sekoita "jugurtti" tai "kermaviili", sokeri ja kardemumma. Levitä seos marjojen päälle.

6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.

7. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.