Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä mustikkapiirakka maustetaan kardemummalla. Munaton piirakkatäyte hyydytetään soijasta valmistetulla maidottomalla jugurttivalmisteella tai kermaviilivalmisteella. Tässä piirakassa on käytetty pakastemustikoita, joihin sekoitetaan perunajauhoa imemään ylimääräistä nestettä. Jos käytät tuoreita mustikoita, voit jättää perunajauhon pois. Tarjoa piirakka esimerkiksi ruokavalioon sopivan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Ainesosat
Pohja: | |
3 dl | tattarijauhoja |
0,75 dl | kookosjauhoja |
0,75 tl | leivinjauhetta |
0,5 tl | suolaa |
75 g | kookosrasvaa |
0,5 dl | siirappia |
0,5 dl | vettä |
Vuoan voitelu: | |
0,5 rkl | kookosrasvaa |
Täyte: | |
4 dl | mustikoita (pakaste) |
2 rkl | perunajauhoja |
200 g | maidotonta "jugurttia" tai "kermaviiliä" (soijasta) |
0,5 dl | sokeria |
0,5 rkl | kardemummaa |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Lisää jäähtynyt rasva, siirappi ja vesi kuivien aineiden joukkoon. Taikina on melko kiinteää.
3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Sekoita marjat ja perunajauho. Levitä piirakkapohjalle.
5. Sekoita "jugurtti" tai "kermaviili", sokeri ja kardemumma. Levitä seos marjojen päälle.
6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
7. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.