Päärynä-vaniljapikkuleivät resepti

Päärynä-vaniljapikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Yksinkertainen maidoton, munaton, vehnätön ja gluteeniton pikkuleipäohje muutamasta ruoka-aineesta. Päärynän sijaan voit käyttää myös muuta hedelmä- tai marjasosetta. Ohjeesta tulee kuvan pellillinen pikkuleipiä.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 dl päärynäsosetta
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl hienoja riisijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, päärynä, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
50
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon hedelmäsose ja keskenään sekoitetut muut ainekset.

2. Tee taikinasta koepikkuleipä ja paista se. Jos pikkuleipä leviää uunissa, lisää vähän jauhoa.

3. Pursota taikinasta pikkuleipiä tai laita teelusikallinen taikinaa leivinpaperilla vuoratulle pellille.

4. Paista 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kullanruskeita.