Pekoni-jauhelihapiirakka resepti

Pekoni-jauhelihapiirakka
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Täyteläinen piirakka sopii lounaaksi tai iltapalaksi. Piirakkapohjassa on mukava suutuntuma rouheisen jauhoseoksen, pellavarouheen ja kaurahiutaleiden ansiosta. Täytteeseen voi lisätä paprika- tai persikkakuutioita tuomaan makua ja väriä.

Ainesosat

Pohja:  
1,25 dl gluteenitonta rouheista jauhoseosta
0,25 dl pellavarouhetta
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,25 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g maidotonta margariinia
1 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Vuokaan: maidotonta margariinia
Täyte:  
300 g jauhelihaa (esim. naudasta)
1 tl jauhelihamaustetta
10 pekoniviipaletta
50 g purjoa
0,5 tl mustapippuria
1 tl yrttimausteseosta
3 kananmunaa
100 g maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta)
3 dl kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta)
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, nauta/härkä, sika, purjo, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), riisijauho, teff, auringonkukka/siemenet, maissijauho, psylliumsiemen, pellavansiemen, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, kookosöljy, rypsiöljy, sheaöljy, vesi, auringonkukkaöljy, E322/auringonkukkalesitiini, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, rapsiöljy, E340, E418, E101, sipuli, paprikajauhe, valkosipuli, basilika, mustapippuri, maustepippuri, valkopippuri, persilja, rakuuna, timjami, oregano, minttu, kookos, tapiokatärkkelys, keinotekoinen aromi, merisuola, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

2. Sulata rasva. Kumoa rasva ja kasvijuoma kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ensin lusikalla. Painele sitten käsin taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.

4. Kypsennä ja mausta jauheliha pannulla. Pilko sekaan pekonit ja jatka paistamista, kunnes pekoni on kypsää.

5. Levitä jauheliha-pekoniseos piirakkapohjalle.

6. Pese ja hienonna purjo. Levitä pohjalle. Ripottele päälle mausteet.

7. Sekoita erillisessä kulhossa munat, "jugurtti" ja kasvijuoma. Kumoa piirakalle.

8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.