
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Täyteläinen piirakka sopii lounaaksi tai iltapalaksi. Piirakkapohjassa on mukava suutuntuma rouheisen jauhoseoksen, pellavarouheen ja kaurahiutaleiden ansiosta. Täytteeseen voi lisätä paprika- tai persikkakuutioita tuomaan makua ja väriä.
Ainesosat
Pohja: | |
1,25 dl | gluteenitonta rouheista jauhoseosta |
0,25 dl | pellavarouhetta |
1 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
0,25 tl | suolaa |
1 tl | leivinjauhetta |
50 g | maidotonta margariinia |
1 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Vuokaan: | maidotonta margariinia |
Täyte: | |
300 g | jauhelihaa (esim. naudasta) |
1 tl | jauhelihamaustetta |
10 | pekoniviipaletta |
50 g | purjoa |
0,5 tl | mustapippuria |
1 tl | yrttimausteseosta |
3 | kananmunaa |
100 g | maidotonta "jugurttia" (esim. kookoksesta) |
3 dl | kasvijuomaa (esim. gluteenittomasta kaurasta) |
Valmistusohje
1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
2. Sulata rasva. Kumoa rasva ja kasvijuoma kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina vuoan pohjalle ensin lusikalla. Painele sitten käsin taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Kypsennä ja mausta jauheliha pannulla. Pilko sekaan pekonit ja jatka paistamista, kunnes pekoni on kypsää.
5. Levitä jauheliha-pekoniseos piirakkapohjalle.
6. Pese ja hienonna purjo. Levitä pohjalle. Ripottele päälle mausteet.
7. Sekoita erillisessä kulhossa munat, "jugurtti" ja kasvijuoma. Kumoa piirakalle.
8. Paista 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia.