Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Herkullinen porkkana-mantelikakku maistuu jälkiruuaksi ja kestää myös pakastamista. Ohjeella tulee pellillinen kakkua.
Alkuperäinen ohje: Keskisen mylly
Ainesosat
| Taikina: | |
| 5-6 | pientä porkkanaa |
| 2 sentin pala | inkivääriä |
| 4 | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 dl | mantelijauhoja |
| 3 dl | tattarijauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | ruokasoodaa |
| 4 tl | kanelia |
| 2 tl | kardemummaa |
| 3 tl | vanilliinisokeria |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| Kuorrutus: | |
| 100 g | maidotonta margariinia |
| 200 g | maidotonta "tuorejuustoa" (esim. kookoksesta, tarkista ainesosat) |
| 3 dl | tomusokeria |
| Päälle: | |
| 2 dl | mantelirouhetta |
Valmistusohje
1. Kuori, huuhtele ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuori ja raasta inkivääri.
2. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää porkkana- ja inkivääriraasteet vaahdon joukkoon.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä yhdessä öljyn kanssa.
5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.
7. Valmista kuorrutus. Notkista huoneenlämpöinen rasva sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon "tuorejuusto".
8. Lisää tomusokeri parissa erässä ja sekoita tasaiseksi.
9. Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle mantelirouhetta.






