
Makeat kakut
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Porkkanakakku on mehevä ja maistuva leivonnainen. Jos taikinaa on vähän liikaa vuokaan nähden, paista lopputaikina muffineiksi. Jos haluat paistaa tämän koko pellin kokoisena piirakkana, tee taikina kaksikertaisena.
Ainesosat
Taikina: | |
150 g | maidotonta margariinia |
2 dl | fariinisokeria |
2 dl | maidotonta perunasosetta |
2 dl | porkkanaraastetta |
4 tl | leivinjauhetta |
4 tl | vanilliinisokeria |
2,5 dl | hienoa riisijauhoa |
2 dl | perunajauhoa |
0,75 dl | kiehuvaa vettä |
Kuorrutus: | |
4 rkl (n. 50 g) | maidotonta margariinia |
200 g | tomusokeria |
2-3 rkl | vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, siirappi, peruna (juures), porkkana, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl
1. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää sose, raaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi.
3. Lisää kiehuva vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (21 x 28 cm) tai kahteen alumiiniseen ja voideltuun kertakäyttöpizzavuokaan.
5. Paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Sekoita kuorrutuksen muut ainekset huolellisesti rasvan joukkoon.
7. Levitä kuorrutus jäähtyneelle pohjalle tasaisesti.
Vinkki: Voit halutessasi koristella kakun väriraesokerilla tai nonparelleilla, jos ne sopivat ruokavalioosi. Huomaa, että monissa nonparelleissa on käytetty mm. vehnätärkkelystä.