Porkkanasosesämpylät resepti

Porkkanasosesämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Porkkanasose tuo sämpylöihin pehmeyttä ja väriä. Samalla saat hauskalla tavalla hieman lisättyä kasviksia ruokavalioon. Voit keittää soseen itse tai käyttää kaupan valmissosetta. 900 grammasta porkkanoita saat noin 6 dl sosetta: Kuori ja huuhtele porkkanat. Pilko paloiksi. Siirrä kattilaan. Mittaa päälle vettä, kunnes porkkanat peittyvät. Keitä n. 20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Soseuta sauvasekoittimella.

Ainesosat

6 dl porkkanasosetta
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3 tl psylliumia
1 pussi kuivahiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl ksantaania
3 dl durrajauhoja
2 dl hienoa riisijauhoa
1 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, ruokasuola, ksantaanikumi, gluteeniton kaura, psylliumsiemen, hiiva, E491, durra, riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
18
kpl

1. Lämmitä sose reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiutaleet ja psyllium. Turvota 10 minuuttia.

2. Yhdistä erillisessä kulhossa loput kuivat aineet. Lisää ne soseeseen yhdessä öljyn kanssa.

3. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla 2-4 minuuttia. Valmis taikina muistuttaa paksua puuroa. Lisää tarvittaessa jauhoja.

4. Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile halutessasi vedellä kostutetuin käsin.

5. Kohota lämpimässä paikassa 20 minuuttia.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia. Valmis sämpylä on pohjasta jämäkkä ja kumisee pohjasta koputtaessa.