Puolukkamukikakku resepti

Puolukkamukikakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kun mieli tekee nopeasti jotakin hyvää, on mukikakku oivallinen valinta. Tässä mukikakussa maistuu puolukka. Voit käyttää myös muita marjajauheita. Reseptikuvan mukikakku on koristeltu vaahdolla, johon tulee 50 g maidotonta tuorejuustovalmistetta, 0,25 dl maidotonta vispikermavalmistetta ja 1 tl sokeria. Vaahdon ainekset sekoitetaan sähkövatkaimella kuohkeaksi. Jos haluat leipoa kaksi mukikakkua, kuten reseptikuvassa, tee ohje tuplana ja paista kahdessa erillisessä mukissa.

Ainesosat

0,25 dl hienoa riisijauhoa
1 rkl puolukkajauhetta
0,25 tl vanilliinisokeria
0,25 tl leivinjauhetta
1 rkl sokeria
0,25 dl vettä
1 rkl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vesi, riisijauho, puolukka, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
1
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää neste ja rasva. Sekoita, kunnes taikinassa ei ole enää paakkuja.

3. Lusikoi taikina mukiin.

4. Kypsennä mukikakku mikroaaltouunissa ilman kantta 800 watin teholla 1 minuutti. Nosta valmis kakku varoen pois uunista, sillä muki on kuuma.

Jos valmistat kerralla useamman mukikakun, kypsennä jokainen yksitellen mikroaaltouunissa.