Rieskat perunalaatikosta resepti

Rieskat perunalaatikosta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Perunalaatikon rippeistä voi valmistaa herkulliset rieskat. Perunalaatikko tekee rieskoista ihanan pehmeitä. Käytä ruokavalioon sopivaa perunalaatikkoa, esimerkiksi perunalaatikko kauralla.

Ainesosat

300 g ruokavalioon sopivaa perunalaatikkoa
3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl vettä
1 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), vesi, ruokasuola, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

2. Lusikoi taikinasta kuusi kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin tasaisiksi rieskoiksi.

3. Pistele rieskoihin muutama pisto haarukalla.

4. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.