Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Perunalaatikon rippeistä voi valmistaa herkulliset rieskat. Perunalaatikko tekee rieskoista ihanan pehmeitä. Käytä ruokavalioon sopivaa perunalaatikkoa, esimerkiksi perunalaatikko kauralla.
Ainesosat
| 300 g | ruokavalioon sopivaa perunalaatikkoa |
| 3 dl | gluteenittomia kaurajauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 0,25 tl | suolaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
peruna (juures), vesi, ruokasuola, gluteeniton kaura, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl
1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
2. Lusikoi taikinasta kuusi kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin tasaisiksi rieskoiksi.
3. Pistele rieskoihin muutama pisto haarukalla.
4. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

