Rieskat porkkanalaatikosta resepti

Rieskat porkkanalaatikosta
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Jos porkkanalaatikon syöminen sellaisenaan alkaa tökkiä, kannattaa laatikon rippeet leipoa rieskoiksi. Käytä ruokavalioon sopivaa porkkanalaatikkoa, esimerkiksi porkkanalaatikko tattarista. Tattarijauhot voi vaihtaa myös esimerkiksi gluteenittomiin kaurajauhoihin, riisijauhoihin tai durrajauhoon. Nauti rieskoja tuoreena tai lämmitä myöhemmin leivänpaahtimessa.

Ainesosat

200 g ruokavalioon sopivaa porkkanalaatikkoa
1 dl vettä
2 dl tattarijauhoja
(0,25 tl suolaa)
25 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, vesi, ruokasuola, tattari, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kulhoon porkkanalaatikko, vesi ja jauhot sekä halutessasi suola. Sekoita tasaiseksi massaksi.

2. Lusikoi massasta neljä kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä lusikan kuperalla puolella tasaisiksi rieskoiksi.

3. Sulata rasva ja voitele leivät ennen paistoa. Pistele rieskoihin muutama pisto haarukalla.

4. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.