Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Jos porkkanalaatikon syöminen sellaisenaan alkaa tökkiä, kannattaa laatikon rippeet leipoa rieskoiksi. Käytä ruokavalioon sopivaa porkkanalaatikkoa, esimerkiksi porkkanalaatikko tattarista. Tattarijauhot voi vaihtaa myös esimerkiksi gluteenittomiin kaurajauhoihin, riisijauhoihin tai durrajauhoon. Nauti rieskoja tuoreena tai lämmitä myöhemmin leivänpaahtimessa.
Ainesosat
| 200 g | ruokavalioon sopivaa porkkanalaatikkoa |
| 1 dl | vettä |
| 2 dl | tattarijauhoja |
| (0,25 tl | suolaa) |
| 25 g | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
porkkana, vesi, ruokasuola, tattari, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, luontainen määrittelemätön aromiuute
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl
1. Mittaa kulhoon porkkanalaatikko, vesi ja jauhot sekä halutessasi suola. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Lusikoi massasta neljä kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Levitä lusikan kuperalla puolella tasaisiksi rieskoiksi.
3. Sulata rasva ja voitele leivät ennen paistoa. Pistele rieskoihin muutama pisto haarukalla.
4. Paista 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

