
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Reseptin pohjana on maissipuuro eli polenta. Tuore sämpylä maistuu rasvanokareen kera. Jäähtyneenä voi täyttää siitä evässämpylän mieluisilla ja ruokavalioon sopivilla täytteillä.
Ainesosat
Puuro: | |
0,5 dl | maissisuurimoita |
2 dl | vettä |
Muut ainekset: | |
2,5 dl | kylmää vettä |
2 tl | psylliumia |
0,25 tl | ksantaania |
0,5 pussia | kuivahiivaa |
1 tl | suolaa |
n. 5,5 dl | täysjyväriisijauhoja |
3 rkl | rypsiöljyä |
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan maissisuurimot ja vesi. Kiehauta ja keitä 3 minuuttia.
2. Lusikoi puuro heti leivontakulhoon. Kaada päälle kylmä vesi. Sekoita joukkoon psyllium. Annan tekeytyä 10 minuuttia.
3. Yhdistä erillisessä kulhossa ksantaani, hiiva, suola ja puolet jauhoista (n. 3 dl). Lisää nämä kuivat aineet taikinaan. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla ainakin 2 minuuttia.
4. Lisää taikinaa öljy. Lisää myös loppuja jauhoja (n. 2,5 dl) vähitellen. Sekoita taikinaa voimakkaasti jauholisäysten välillä. Sopiva taikinan koostumus on kuin paksua puuroa, mutta ei kuitenkaan valuvaa.
5. Nosta lusikalla taikinakekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille.
6. Kohota 20 minuuttia.
7. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.