Riisinekkuneliöt resepti

Riisinekkuneliöt
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Yksinkertainen moneen ruokavalioon sopiva nekkuneliöresepti. Riisihiutaleiden sijaan voit käyttää myös muita ruokavalioosi sopivia hiutaleita. Nekkuneliöt sopivat pieniksi makeiksi naposteltaviksi. Säilytä kuivassa paikassa.

Ainesosat

125 g maidotonta margariinia
6 dl riisihiutaleita
0,5 dl siirappia
1,5 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), siirappi, ruokosokeri, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
50
kpl

1. Sulata rasva.

2. Murskaa riisihiutaleita vähän pienemmiksi. Sekoita sulan rasvan joukkoon kaikki taikinan ainekset.

3. Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle pellille n. 30 x 35 cm levyksi. Seos on murumaista, joten painele seosta tiukasti.

4. Paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.

5. Vedä leivinpaperi pois pelliltä ja leikkaa keksilevy pieniksi neliöiksi. Anna jäähtyä ennen pakkaamista.