Riisipiirakat resepti

Riisipiirakat
Suolaiset leivät
Suolaiset piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteenittomat ja vehnättömät riisipiirakat riisijauhosta. Nämä ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuna.

Voit halutessasi käyttää myös muita ruokavalioon sopivia gluteenittomia jauhoja kuten tattaria.

Ainesosat

Puuro:  
2 l vettä
1,5 tl suolaa
4 dl puuroriisiä
1 rkl maidotonta margariinia
Taikina:  
350 g hienoa riisijauhoa
1 tl suolaa
n. 5 dl kiehuvaa vettä
Leivontaan: hienoa riisijauhoa
Voiteluun: maidotonta margariinia
  kuumaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, riisi (vilja), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
40
kpl

1. Valmista puuro. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää riisi ja keitä kypsäksi välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä. Puuron pitää olla veitsellä levitettettävää, ei tiivistä. Lisää rasva.

2. Tee taikina. Kaada kulhoon jauhot ja suola. Keitä vesi ja lisää se jauhojen sekaan nopeasti haarukalla sekoittaen. Lisää vettä sen verran mitä jauhot imevät. Taikinan kuuluu olla tiivistä, ei vetistä.

3. Kumoa taikina pöydälle. Pyörittele käsin tasaisiksi, ohuiksi tangoiksi ja leikkaa pieniksi paloiksi. Pyörittele pallot pyöreiksi lihapullan kokoisiksi palloiksi. Peitä pallot muovilla, koska taikina kuivuu nopeasti.

4. Kaada pöydälle jauhoja. Painele taikinapallo litteäksi jauhojen seassa ja muotoile pulikalla piirakan muotoon.

5. Lisää ruokalusikallinen puuroa piirakkapohjan päälle, levitä tasaiseksi ja rypytä.

6. Paista 275-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes piirakat saavat hieman väriä. Voitele piirakat uunista otettuasi vesi-rasvaseoksella ja jäähdytä.