
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tiesitkö, että riisipiirakoiden kuoret voi valmistaa pelkästä riisijauhosta? Valmiiden piirakoiden väri jää vaaleaksi, mutta maistuvia ne ovat silti. Vastapaistettuja piirakoita kannattaa herkutella ihan sellaisenaan. Myöhemmin piirakat maistuvat esimerkiksi margariinilla voideltuina ja lempitäytteilläsi kuorrutettuina.
Ainesosat
Puuro: | |
1,5 l | vettä |
1,25 tl | suolaa |
3 dl | puuroriisiä |
Taikina: | |
350 g | hienoa riisijauhoa |
1 tl | suolaa |
n. 5 dl | kiehuvaa vettä |
Leivontaan: | hienoa riisijauhoa |
(Voiteluun: | |
1,5 dl | kiehuvaa vettä |
75 g | maidotonta margariinia) |
Valmistusohje
1. Valmista puuro. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Lisää riisi ja keitä kypsäksi 40 minuuttia välillä sekoittaen. Valmiin puuron pitää olla veitsellä levitettävää, ei tiivistä.
2. Tee taikina. Kaada kulhoon jauhot ja suola. Keitä vesi ja lisää se jauhojen sekaan nopeasti haarukalla sekoittaen. Lisää vettä sen verran mitä jauhot imevät. Taikinan kuuluu olla tiivistä, ei vetistä.
3. Kumoa taikina pöydälle. Pyörittele käsin tasaisiksi, ohuiksi tangoiksi ja leikkaa paloiksi. Pyörittele palat pyöreiksi lihapullan kokoisiksi palloiksi. Peitä pallot tuorekelmulla, koska taikina kuivuu nopeasti.
4. Kaada pöydälle jauhoja. Painele taikinapallo litteäksi jauhojen seassa ja muotoile pulikalla varoen pyöreäksi levyksi. Voit myös käsin taputella taikinapallon levyksi.
5. Lisää ruokalusikallinen puuroa piirakkapohjalle, levitä tasaiseksi ja rypytä. Siirrä valmis piirakka leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valmista loput piirakat samalla tavalla.
6. Paista 250-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes piirakat saavat hieman väriä.
(7. Halutessasi voit voidella piirakat uunista otettuasi vesi-rasvaseoksella. Jos haluat piirakoista pehmeitä, peitä voidellut piirakat leivinpaperilla ja leivinliinalla.)