Riisisämpylät ruokasoodalla resepti

Riisisampylät ruokasoodalla
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nämä sämpylät kohotetaan ruokasoodan avulla, joten leivonta sujuu nopeasti. Omenasose tuo taikinaan hieman hapokkuutta, jota ruokasooda tarvitsee toimiakseen. Nauti sämpylät tuoreina rasvanokareen kera.

Ainesosat

3 dl vettä
1 dl omenasosetta
1,5 tl psylliumia
3 dl täysjyväriisihiutaleita
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
3,5 dl täysjyväriisijauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, omena, ruokasuola, psylliumsiemen, riisi (vilja), E500/ruokasooda (leivinjauhe), riisijauho, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
16
kpl

1. Mittaa taikinakulhoon vesi, sose, psyllium ja hiutaleet. Anna turvota 5 minuuttia.

2. Yhdistä erillisessä kulhossa sooda, suola ja 2 dl jauhoja.

3. Kaada kuivat aineet taikinakulhoon. Vatkaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla voimakkaasti kaksi minuuttia.

4. Lisää öljy ja loput jauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikinan tulisi olla koostumukseltaan paksua puuroa.

5. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Ota lusikalla taikinaa. Työnnä taikina toisella lusikalla keoksi pellille. Jatka näin, kunnes kaikki taikina on käytetty.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.