Runebergin muffinit resepti

Runebergin muffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Vehnätön ja gluteeniton Runebergin torttu muffinivuoassa.

Erimenussa on myös muutama muu Runebergin torttujen resepti, toisia ruoka-allergioita huomioiden. Kirjoita etusivulle hakusanaksi: "Runeberg".

Ainesosat

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl mantelirouhetta
0,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
90 g laktoositonta margariinia
150 g laktoositonta ranskankermaa
1 dl vadelmahilloa
Kostutus:  
1,5 rkl omenatuoremehua
3 rkl säilykekirsikan lientä
Koristeluun:  
  tomusokerikuorrutetta
  vadelmahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, siirappi, manteli, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vadelma, omena, kirsikka, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
22
kpl

1. Vaahdota munat ja sokerit.

2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.

3. Sulata rasva. Sekoita sen joukkoon ranskankerma ja hillo. Lisää ne taikinaan.

4. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Kostuta muffinit omenamehu-kirsikkaliemellä pullasutia apuna käyttäen.

7. Koristele. Pursota sokerikuorrutteesta rengas ja lisää lusikalla hillosilmä.