
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Runebergin tortut onnistuvat kananmunattomasti, kun käytät kananmunankorvikejauhetta. Resepti on myös vehnätön, gluteeniton ja maidoton. Käytä ruokavalioon sopivaa jugurtti- tai ranskavalmistetta.
Ainesosat
2 tl | No Egg -kananmunankorviketta |
2 rkl | vettä |
1 dl | sokeria |
1 dl | fariinisokeria |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | mantelirouhetta |
0,5 dl | mantelijauhoa |
2 tl | leivinjauhetta |
90 g | maidotonta margariinia |
150 g | maidotonta "jugurttia" (esim. soijasta) |
1 dl | vadelmahilloa |
Kostutus: | n. 3 rkl säilykekirsikanlientä |
Koristeluun: | tomusokerikuorrutetta |
vadelmahilloa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, ruokosokeri, siirappi, manteli, vadelma, kirsikka, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, E333, E331, luontainen määrittelemätön aromiuute, merisuola, E306, E304, hapate
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
22
kpl
1. Mittaa kulhoon No Egg -jauhe ja vesi.
2. Lisää vaahtoon sokerit. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.
3. Sulata rasva. Sekoita sen joukkoon "jugurtti" ja hillo. Lisää ne taikinaan.
4. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin.
5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Kostuta muffineja esim. säilykekirsikanliemellä pullasutia apuna käyttäen.
7. Koristele. Pursota sokerikuorrutuksesta rengas ja lisää lusikalla hillosilmä.