Runebergin muffinit kananmunankorvikkeella resepti

Runebergin muffinit kananmunankorvikkeella
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Runebergin tortut onnistuvat kananmunattomasti, kun käytät kananmunankorvikejauhetta. Resepti on myös vehnätön, gluteeniton ja maidoton. Käytä ruokavalioon sopivaa ranskankerman kaltaista tuotetta (kaupoista löytyy myös maitoa sisältäviä tuotteita ja esimerkiksi vähägluteeninen Oatlyn tuote).

Ainesosat

2 tl No Egg -kananmunankorviketta
2 rkl vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelirouhetta
0,5 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
90 g maidotonta margariinia
150 g maidotonta ranskan"kermaa" (esim. soijasta)
1 dl vadelmahilloa
Kostutus: n. 3 rkl säilykekirsikanlientä
Koristeluun: tomusokerikuorrutetta
  vadelmahilloa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, siirappi, manteli, vadelma, kirsikka, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, rypälesokeri, E341, hapate

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
22
kpl

1. Mittaa kulhoon No Egg -jauhe ja vesi.

2. Lisää vaahtoon sokerit. Lisää sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.

3. Sulata rasva. Sekoita sen joukkoon ranskan"kerma" ja hillo. Lisää ne taikinaan.

4. Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin.

5. Paista 175-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Kostuta muffineja esim. säilykekirsikanliemellä pullasutia apuna käyttäen.

7. Koristele. Pursota sokerikuorrutuksesta rengas ja lisää lusikalla hillosilmä.