Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Tämä vehnätön, gluteeniton ja munaton Runebergin torttujen muunnelma on raaka-aineista johtuen helpommin murenevaa. Paista tämä vaikka piirakkavuoassa, jossa kakun voi myös tarjota. Siitä jokaisen on helppo leikata oman palansa.
Ainesosat
| 3 rkl | pellavarouhetta |
| 0,5 tl | psylliumia |
| 1 dl | vettä |
| 225 g | maidotonta margariinia |
| 2,25 dl | sokeria |
| 2,25 dl | mantelijauhoa |
| 2,25 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
| 1,5 dl | gluteenitonta kaurajauhoa |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | kardemummaa |
| Vuokaan: | maidotonta margariinia |
| karkeaa riisijauhoa | |
| Koristeluun: | vadelmahilloa |
Valmistusohje
1. Mittaa pellavansiemenrouhe ja psyllium kuppiin. Lisää vesi. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet ja lisää rasva-sokeri-vaahtoon.
4. Lisää myös liotettu pellavarouhe-psyllium. Sekoita tasaiseksi.
5. Voitele ja jauhota pyöreä piirakkavuoka (halkaisija n. 22 cm). Voit käyttää myös irtopohjavuokaa. Levitä taikina vuokaan.
6. Paista 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa, koska kakun rakenne on helposti mureneva. Koristele halutessasi esim. hillolla.






