
Makeat piparit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Rusinat ovat maistuvia sattumia kekseissä. Tarjoile keksejä esimerkiksi kahvin kanssa tai pakkaa rasiassa mukaan piknikille.
Ainesosat
150 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
1 dl | hedelmäsosetta (esim. aprikoosi) |
2,5 dl | kookosjauhoa |
4 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
1 tl | leivinjauhetta |
3 dl | rusinoita |
Linkitetyt ruoka-aineet:
ruokosokeri, aprikoosi, viinirypäle/rusina, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, kookos, gluteeniton kaura, E450, maissitärkkelys
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
25
kpl
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää hedelmäsose ja vatkaa sekaisin.
3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa. Lisää ne taikinaan ja sekoita kunnolla.
4. Anna taikinan levätä jääkaapissa n. puoli tuntia.
5. Ota kukkuraruokalusikallinen taikinaa, muotoile käsissäsi siitä pallo ja litistä pallosta kiekko. Laita taikinakiekot pellille. Kahvikupin pohjalla painaen saat niistä halutessasi tasapaksuja.
6. Paista 175-asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia (riippuen uunista ja pikkuleipien koosta). Pikkuleivät eivät juuri tummu väriltään.